Παντρεύουν... βατράχια για να... βρέξει

Μια ξεχωριστή τελετή στο Μπαγκλαντές

Παντρεύουν... βατράχια για να... βρέξει

Οι λιγότερες βροχοπτώσεις εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, σημειώθηκαν τον Ιούλιο στο Μπανγκλαντές. Αποτέλεσμα; Οι αγρότες να καταφύγουν σε μια αρχαία τελετή, σύμφωνα με την οποία κάνουν «γάμους» βατράχων προκειμένου να προκαλέσουν...βροχές!

«Γίνονται πολλοί γάμοι βατράχων επειδή δεν βρέχει αρκετά, αν και είμαστε στην εποχή των μουσώνων», σχολίασε ο Αριφούλ Χακ διοικητής της επαρχίας Σαντουλαχπούρ. Κατά τη διάρκεια των τελετών στο χωριό Ραμχαντραπούρ οι 300 κάτοικοι φορούν τα καλύτερά τους ρούχα για να παραστούν στο «γάμο».

«Οι μελλόνυ��φοι στολίζονται και μεταφέρονται με ένα ειδικό καλάθι πάνω σε ένα φύλλο μπανανιάς», εξήγησε συμμετέχων στις τελετές. «Οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν, προσφέρουν ρύζι και βότανα, ενώ μετά την τελετή αφήνουν τους βατράχους ελεύθερους σε μια λίμνη κοντά στο χωριό», πρόσθεσε.

Στην διάρκεια της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται στο Μπανγκλαντές το 75% των ετήσιων βροχοπτώσεων, ωστόσο φέτος τον Ιούλιο υπήρξε ανομβρία και οι αγρότες απελπίστηκαν και κατέφυγαν στις αρχαίες τελετές των γάμων βατράχων για να σώσουν τις σοδιές τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top