«Ορμόνη της αγάπης»

Ρινικό σπρέι για ντροπαλούς

Σύμφωνα με Ισραηλινούς και Αμερικανούς επιστήμονες, ένα ρινικό σπρέι, το οποίο περιέχει ωκυτοκίνη -τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης»- μπορεί να βοηθήσει τους ντροπαλούς και εσωστρεφείς ανθρώπους να έχουν πιο άνετες και ζεστές κοινωνικές σχέσεις.

Η ωκυτοκίνη είναι μία ουσία που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, καθώς αυξάνει την ικανότητα των ανθρώπων να αναπτύσσουν συναισθηματικό δεσμό με τον διπλανό τους. Ωστόσο, το σπρέι που περιέχει την «ορμόνη της αγάπης» δεν έχει καμία επίδραση σε όσους είναι από τη φύση τους εξωστρεφείς και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει ειδικότ��ρα τα άτομα με αυτισμό, που κλείνονται στον εαυτό τους αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους, αλλά και πιο γενικά όσους δυσκολεύονται να αναπτύξουν μια ομαλή κοινωνική ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top