Οι εσωστρεφείς αντέχουν καλύτερα το ξενύχτι

Και οι εξωστρεφείς υποφέρουν από αϋπνία

Οι εξωστρεφείς άνθρωποι υποφέρουν από τις συνέπειες της αϋπνίας, σε αντίθεση με τους εσωστρεφείς που αντέχουν καλύτερα το ξενύχτι και την επόμενη μέρα βρίσκονται σε μεγαλύτερη εγρήγορση.


Αυτό αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα από επιστήμονες του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Ερευνών Γουόλτερ Ρίντ, που κράτησαν ξύπνιους επί 36 ώρες, 48 εθελοντές από 18-39 ετών,χωρίζοντας τους σε δυο ομάδες: τους εσωστρεφείςκαι τους εξωστρεφείς.


Κατά τη διάρκεια διάφορων νοητικών και ψυχολογικών τεστ στα οποία τους υπέβαλαν, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πιο εσωστρεφείς προσωπικότητες τα «έβγαζαν» καλύτερα πέρα με την αϋπνία καθώς όλη την ημέρα υφίστανται μια συνεχή εγκεφαλική «υπέρ-διέγερση»η οποία τους ωθεί να αποφεύγουν τις πολλές κοινωνικές επαφές, αλλά τους βοηθά να αντιμετωπίζουν καλύτερα την παρατεταμένη αϋπνία.


Αντίθετα οι εξωστρεφείς, κουράζονται από την «κοινωνική διέγερση» με αποτέλεσμα να υποφέρουν περισσότερο από τις συνέπειες της αϋπνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top