Πιες και εσύ την μπύρα του Harry Potter! Aυτή είναι η μυστική συνταγή

Δείτε τι περιέχει μέσα

Πιες και εσύ την μπύρα του Harry Potter! Aυτή είναι η μυστική συνταγή

Όταν τα Universal Studios δημιούργησαν τον Wizarding World του Harry Potter, το δημοφιλές θεματικό πάρκο στο Ορλάντο, αποφάσισε ότι το βούτυρο θα αποτελούσε το βασικό συστατικό στοιχείο της συνταγής. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε οτιδήποτε περιέχει φρέσκο βούτυρο; Κανείς.

Ο Steven Jayson, ο διευθύνων σύμβουλος της Universal Parks και Resorts, είναι ο άνθρωπος πίσω από το μυστηριώδες ποτό. Ο Jayson άρχισε να επεξεργάζεται τη συνταγή από το 2008, συζητώντας τις γεύσεις με την ίδια την Rowling. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εργάστηκε για την τελειοποίηση της συνταγής για τρία χρόνια (έγινε μεγάλη έρευνα για αυτή την μπύρα σας λέμε). Η μεγάλη διαφωνία ήταν πως η Rowling ήθελε το ποτό να περιέχει ζάχαρη αντί για σιρόπι καλαμποκιού, ενώ ο Jayson ήθελε να χρησιμοποιήσει γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο Jayson, το 2012, είπε πώς κατάφερε να δημιουργήσει την  τέλεια συνταγή. Και εννοείται πως η Ρόουλινγκ έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Πώς όμως κατασκευάζεται;

Το ποτό αποτελείται από δύο στρώματα, ένα υγρό στο κάτω μέρος και μια επικάλυψη κρέμας στο πάνω μέρος, όπως όλες οι μπύρες. Έτσι για να μη σας λείπει καθώς πίνετε την μπύρα, το άσπρο σας μουστάκι. Δυστυχώς για τα εκατομμύρια οπαδούς του Potter, η επίσημη butterbeer είναι διαθέσιμη μόνο στο πάρκο Wizarding World, το μοναδικό μέρος που εξυπηρετεί την αρχική συνταγή του Jayson. Η διατήρηση της αληθινής συνταγής και η πώλησή της μόνο σε ένα μέρος είναι ιδανική για το πάρκο, το οποίο αποκομίζει πολλά κέρδη από το ποτό.

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν τη δική τους μπύρα βουτύρου. Εμείς, βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για την τέλεια butterbeer και το μόνο που απομένει είναι να την δοκιμάσετε, συνδυάζοντας πάντα το ξόρκι “Alohomora”.

Η συγκεκριμένη συνταγή αναλογεί σε έξι μερίδες: Για το στρώμα βουτύρου:

6 μπουκάλια σόδας κρέμα

3 κουταλάκια βούτυρο (σε μέτρια θερμοκρασία)

3 κουταλάκια ρούμι

Για το στρώμα κρέμας:

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

6 κουταλιές ζάχαρης

1 βανίλια

2 κουταλάκια βούτυρο (σε μέτρια θερμοκρασία)

● Μείγμα 1:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την σόδα, το βούτυρο και το ρούμι.

● Μείγμα 2:

Σε ένα μίξερ βάλτε τη κρέμα σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει όγκο. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται πολύ μαλακές κορυφές, για άλλα 4-5λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια, το βούτυρο και στη συνέχεια χτυπήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα περίπου.

Σε έξι μεγάλα ποτήρια μοιράστε το μείγμα 1 προσεκτικά και σερβίρετε αμέσως από πάνω το μείγμα 2, με ένα μεγάλο κουτάλι!

Αντωνία Συμεωνίδου

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top