Κι όμως υπάρχει! Εκλέρ μήκους 676 μέτρων

Οι δημιουργοί του το έφτιαξαν αλλά δεν το έφαγαν

Κι όμως υπάρχει! Εκλέρ μήκους 676 μέτρων

Στο βιβλίο Γκίνες κατάφερε να μπει ένας Βέλγος σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί και οι 30 μαθητευόμενοι ζαχαροπλάστες του, οι οποίοι έφτιαξαν ένα εκλέρ μήκους 676,614 μέτρων.

Κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ, στη Β��λονία του Βελγίου, κάνει μία έκθεση σοκολάτας και πέρυσι εκείνος που κατείχε το βραβείο ήταν ένας Ελβετός αρτοποιός, ο οποίος είχε κατασκευάσει ένα εκλέρ σοκολάτας 503 μέτρων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η τοπική εφημερίδα «La Meuse» δικαστικός επιμελητής βρέθηκε στο υπόστεγο που παρασκευάστηκε το εκλέρ, ακριβώς δίπλα στο δημαρχείο της Βερβιέ, στην επαρχία της Λιέγης, και επικύρωσε το ρεκόρ.

newego_LARGE_t_1101_54915383_type13172.jpg

«Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων", δήλωσε ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί στο δίκτυο RTL.be. "Ήδη χρειάζονται περισσότερα από 750 κι��ά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το γιγάντιο εκλέρ; Δεν πήγε στο στομάχι των δημιουργών του αλλά κόπηκε και πωλήθηκε προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Foyer Lucie".

Η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει βοήθεια σε παιδιά οικογενειών με προβλήματα, παρέχοντάς τους φιλοξενία και εκπαιδευτική βοήθεια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top