Άντρες, προσοχή! ΔΕΙΤΕ… πιγκουίνο να κάνει επιθεώρηση στο στρατό!

Ο πιο απροσδόκητος ταξίαρχος

​Το βαθμό του ταξίαρχου πήρε ένας… πιγκουίνος του Ζωολογικού Κήπου του Εδιμβούργου, ο οποίος αποτελεί τη μασκότ της βασιλικής φρουράς!

Ο πιγκουίνος πρωτομπήκε στο νορβηγικό στρατό το 1972 ως μασκότ. Το 1982 έγινε Δεκανέας, το 1987 Λοχίας και έφτασε μέχρι τον βαθμό του Ταξίαρχου, λαμβάνοντας τον τίτλο σε ειδική τελετή παρουσία 50 ενστόλων, μελών της νορβηγικής φρουράς. Μάλιστα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, επιθεωρεί έναν έναν τους ενστόλους!

16_8_22_sir_nils_olav_brigadier_6_8608_kp.jpg

Το μεγαλόσωμο πτηνό, που φέρει το όνομα Νιλς Όλαφ, χρίστηκε ιππότης το 2008 και αποτελεί κομμάτι μίας παράδοσης που ξεκίνησε το 1961, όταν η τότε βασιλική φρουρά της Νορβηγίας επισκέφθηκε το Εδιμβούργο.

983a2eddf25efde54da12084b6643514.jpg27202115.jpg

Σύμφωνα με την παράδοση, ένας υπολοχαγός εντυπωσιάστηκε τόσο από τους πιγκουίνους του ζωολογικού κήπου, που, δέκα χρόνια αργότερα, σε μια άλλη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σκοτίας, υιοθέτησε τον πιο... χαριτωμένο για λογαριασμό του στρατού. Έκτοτε, ο πιγκουΐνος πήρε το όνομα Νιλς Όλαφ, συνδυασμό του μικρού ονόματος του υπολοχαγού (Νιλς) και του τότε βασιλιά της Νορβηγίας, Όλαφ. Μάλιστα, ο φτερωτός ταξίαρχος είναι ο τρίτος κατά σειρά βαθμοφόρος πιγκουίνος, αφού, όταν κάποιος πεθαίνει, αντικαθίσταται από άλλον...

Δείτε στο βίντεο την επιθεώρηση της φρουράς από τον πιγκουίνο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top