Κι όμως συμβαίνει: 28χρονη διαβάζει και γράφει ανάποδα!

Απ��τελεί ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο!

​Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά συμβαίνει στην 28χρονη Σέρβα Μπογιάνα Ντανίλοβιτς, η οποία αποτελεί ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο.
Η Μπογιάνα είναι υγιέστατη και μάλιστα με δείκτη νοημοσύνης ανώτερο του μέσου όρου. Ωστόσο έχει ένα ξεχωριστό πεδίο στην όραση της που δίνει την εντολή στον εγκέφαλο να αντιλαμβάνεται… μόνο ότι είναι ανάποδα! Aυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον ��ι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Harvard, οι οποίοι ονομάζουν το φαινόμενο αυτό «φαινόμενο χωρικού προσανατολισμού».
Η 28χρονη Σέρβα δηλώνει πως από μικρή, τα έκανε όλα ανάποδα, για παράδειγμα τα πρώτα της βήματα ήταν με την όπισθεν!
«Οι ειδικοί λένε ότι τα μάτια μου βλέπουν σωστά τα αντικείμενα, αλλά ότι ο εγκέφαλος μου αντιστρέφει την εικόνα τους. Δεν φαίνεται ωστόσο να ξέρουν πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό. Ξέρουν μόνο ότι συμβαίνει και σε ποια περιοχή του εγκεφάλου» εξηγεί η ίδια.
Στο σπίτι της έχει τη δική της τηλεόραση που είναι μονίμως γυρισμένη ανάποδα καθώς και πληκτρολόγιο για τον υπολογιστή που είναι γυρισμένο ανάποδα! Ωστόσο, στην επαγγελματική της ζωή αντιμετωπίζει προβλήματα πρακτικής φύσης, αφού στο δημαρχείο της πόλης Ούζιτσε, όπου εργάζεται, χρειάστηκε να της φτιάξουν ειδικές φόρμες ανάποδα τυπωμένες για να συμπληρώσει.
Παρά ταύτα η ίδια η οποία είναι απόφοιτος Οικονομικών, έχει αποδεχθεί την ιδιαιτερότητα της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γεννήθηκα έτσι. Είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπω τον κόσμο»
Serbian-Young-Woman-Bojana-Danilovic-Sees-Reads-and-Writes-Upside-Down2.jpg

Serbian-Young-Woman-Bojana-Danilovic-Sees-Reads-and-Writes-Upside-Down.jpg
Bojana Danilovic2.jpg

WOMAN-SEEING-EVERYTHING-UPSIDE-DOWN.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top