Αθάνατη Μέδουσα: Το μόνο γνωστό είδος... που ζει για πάντα!

Το μυστικό της αιώνιας ζωής το έχει ένα είδος μέδουσας

​Αν και από τους αιώνες των αιώνων, ο άνθρωπος έψαχνε να βρει το ελιξίριο της ζωής, το μυστικό της αιώνιας ζωής το έχει ένα είδος μέδουσας, που φαίνεται να μην πεθαίνει ποτέ!
immortal-jellyfish-turritopsis-nutricula-1.jpg
Η Turritopsis nutricula είναι το είδος της μέδουσας που μπορεί να μετατρέψει τα κύτταρα της από την ώριμη κατάσταση στην νεανική! Είναι το μόνο είδος που μπορεί να «κινείται» μέσα σ’ένα τακτικό κύκλο της ζωής!
immortal-jellyfish-turritopsis-nutricula-4.jpg
Η συγκεκριμένα μέδουσα κάνει κανονικά τον κύκλο ζωής της και μετά το ζευγάρωμα και την ωρίμανση, «επιστρέφει» στην αρχική της κατάσταση, γεγονός που την κάνει αθάνατη!
Το σχήμα καμπάνας που έχει το σώμα της αθάνατης μέδουσας είναι 4,5 χιλιοστά περίπου, το ίδιο στο μήκος και το πλάτος του. Οι αθάνατες μέδουσες ζουν στην Καραϊβική αλλά πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
immortal-jellyfish-turritopsis-nutricula-2.jpg
Η ανακάλυψη της μοναδικής τους αυτής ικανότητας έχει ξεσηκώσει τον επιστημονικό κόσμο , οι οποίοι όπως ισχυρίζονται θέλουν να εφαρμόσουν την ουσία της αναπαραγωγής των κυττάρων της μέδουσας στους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top