Εκατομμύρια πεταλούδες μονάρχες μεταναστεύουν στο Μεξικό και καλύπτουν κορμούς δέντρων!

Από τα ελάχιστα έντομα που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια

Έχετε δει ποτέ τις πεταλούδες μονάρχες;; Ακόμη κι αν τις έχετε δει, στις φωτογραφίες θα τις δείτε να έχουν μεταναστεύσει σε μεξικάνικη οροσειρά. Είναι απίστευτο το γεγονός πως καλύπτουν τους κορμούς των δέντρων!

Εκατομμύρια πεταλούδες μονάρχες μεταναστεύουν για να περάσουν το χειμώνα στα δάση του Μεξικού. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως οι πεταλούδες μοναρχών χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια δέντρα κάθε έτος όταν μεταναστεύουν, παρόλο που δεν είναι οι ίδιες πεταλούδες που ήταν εκεί και την προηγούμενη χρονιά.

Οι πεταλούδες μονάρχες (Danaus plexippus) είναι κυρίως γνωστές για τις μεταναστεύσεις τους, καθώς είναι από τα ελάχιστα έντομα που γνωρίζουμε ότι κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια. Είναι το μόνο έντομο που μεταναστεύει σε ένα θερμότερο κλίμα, 2.500 μίλια μακριά κάθε έτος.

Έχουν άνοιγμα φτερών 9-10 εκατοστά και χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα με μαύρα και άσπρα σχήματα στην πάνω επιφάνειά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top