Εάν έχετε αδυναμία στα απολαυστικά σουβλάκια, τότε αυτή η συνταγή, δια χειρός Χρήστου Μοίρα, θα σας ενθουσιάσει!
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star και έφτιαξε τα πιο νόστιμα χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια! Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!
Υλικά της συνταγής
• 600 γρ. χοιρινή σπάλα ή λαιμός
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Χυμός από 1 λεμόνι
• 1 κ. γλ. ρίγανη
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για το τζατζίκι:
· 200 γρ, γιαούρτι στραγγιστό
· 1 μικρό αγγούρι
· 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 πρέζα αλάτι
· 1 κ.γλ. ξύδι ή λεμόνι
· Πιπέρι
Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα
Εκτέλεση της συνταγής
- Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (όσο γίνεται ομοιόμορφα) και το βάζουμε σ’ ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
- Περνάμε τα κομμάτια στα ξυλάκια και ψήνουμε τα σουβλάκια είτε σε σχάρα, είτε σε τηγάνι γκριλ ή στο φούρνο, για περίπου 10 - 12 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά.
Για το τζατζίκι:
- Τρίψτε το αγγούρι στον τρίφτη και στραγγίστε το καλά, (πιέζοντάς το με τα χέρια ή βάζοντάς το σε χαρτί κουζίνας). Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το αγγούρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι και το σκόρδο.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (προαιρετικά) για να δέσουν οι γεύσεις.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.