Απίθανη συνταγή για χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια

Μία έξυπνη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή για όλη την οικογένεια!

Εάν έχετε αδυναμία στα απολαυστικά σουβλάκια, τότε αυτή η συνταγή, δια χειρός Χρήστου Μοίρα, θα σας ενθουσιάσει!

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα σουβλάκια με γύρο χοιρινό

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@star και έφτιαξε τα πιο νόστιμα χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια! Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

Απίθανη συνταγή για χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια


Υλικά της συνταγής

• 600 γρ. χοιρινή σπάλα ή λαιμός

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• Χυμός από 1 λεμόνι

• 1 κ. γλ. ρίγανη

• 1 σκελίδα σκόρδο

• Αλάτι, πιπέρι

Για το τζατζίκι:


· 200 γρ, γιαούρτι στραγγιστό

· 1 μικρό αγγούρι

· 1 - 2 σκελίδες σκόρδο

· 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο

· 1 πρέζα αλάτι

· 1 κ.γλ. ξύδι ή λεμόνι

· Πιπέρι

Λαχταριστό κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και φρέσκια ντομάτα

Απίθανη συνταγή για χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια


Εκτέλεση της συνταγής

  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (όσο γίνεται ομοιόμορφα) και το βάζουμε σ’ ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Περνάμε τα κομμάτια στα ξυλάκια και ψήνουμε τα σουβλάκια είτε σε σχάρα, είτε σε τηγάνι γκριλ ή στο φούρνο, για περίπου 10 - 12 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά.

Για το τζατζίκι:

  • Τρίψτε το αγγούρι στον τρίφτη και στραγγίστε το καλά, (πιέζοντάς το με τα χέρια ή βάζοντάς το σε χαρτί κουζίνας). Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το αγγούρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι και το σκόρδο.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (προαιρετικά) για να δέσουν οι γεύσεις.

 

Δείτε το Breakfast@star

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top