Πεντανόστιμο κέικ μαρέγκας με μπανάνες και αμύγδαλα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Special συνταγή για να κάνετε τη διαφορά: Γλυκό ψυγείου καρπούζι

Ο σεφ έφτιαξε κέικ μαρέγκας με μπανάνες και αμύγδαλα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

•    150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
•    140 γρ. + 210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    4 γρ. baking powder
•    5 αυγά διαχωρισμένα
•    3 γρ. κανέλα  
•    80 γρ. γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό
•    250 γρ. κρέμα γάλακτος (παγωμένη)
•    5 γρ. βανίλια εσάνς
•    2 μπανάνες (κομμένες σε φέτες)
•    150 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο (10’-12’ /170 στον αέρα)

Διαδικασία

1.    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
2.    Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός προσθέτουμε το βούτυρο και τα 140 γρ. ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, έως ότου αρχίζει και ασπρίζει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και ομογενοποιούμε με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής πολύ καλά με κυκλικές κινήσεις.
3.    Συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, την κανέλα και το γάλα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν και αυτά στο μείγμα.
4.    Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×25 εκ., στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα.
5.    Πλένουμε τον κάδο του μίξερ ή το μπολ, το σκουπίζουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και τα 210 γρ. ζάχαρης. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα σε μια σφιχτή μαρέγκα.
 Για να τσεκάρουμε αν η μαρέγκα είναι έτοιμη την σηκώνουμε με ένα κουτάλι, το γυρίζουμε ανάποδα και αν ‘στέκεται’ είναι εντάξει.
6.    Αδειάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη πρώτη στρώση στο ταψί.
7.    Ψήνουμε για 23 – 25 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
8.    Όσο το κέικ κρυώνει, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε σημείο λίγο πριν σφίξει αλλά παράλληλα χωρίς να είναι ρευστή.
9.    Κόβουμε το κέικ στη μέση και στο πρώτο κομμάτι απλώνουμε τη μισή κρέμα, τη μια μπανάνα και πασπαλίζουμε τα μισά αμύγδαλα. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top