Μάρω Κοντού: Ο «απαγορευμένος» έρωτας με ηθοποιό κι η επιθυμία για παιδί

Οι μεγάλοι έρωτες της ζωής της 90χρονης ηθοποιού

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη της Μάρως Κοντού στον Νίκο Χατζηνικολάου

Η Μάρω Κοντού είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες, δημιουργώντας το δικό της μύθο.

Μάρω Κοντού για πλαστικές: «Λέω φτου σου κοριτσάκι μου, είσαι 80+;»

Τα τελευταία χρόνια, επέστρεψε τηλεοπτικά μέσα από την επιτυχημένη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, όπου υποδύεται τη «Μαρία Αναγνώστου». 

Με αφορμή τα 90α της γενέθλία, θυμηθήκαμε τους μεγάλους έρωτες της ζωής της, όπως η ίδια τους έχει αποκαλύψει μέσα από συνεντεύξεις της.

Η ανάρτηση της Finos Films για τα γενέθλια της Μάρως Κοντού

Μάρω Κοντού: Οι έρωτες της ζωής της, οι γάμοι και το παιδί που δεν έκανε

Η Μάρω Κοντού δε θέλησε ποτέ να απασχολήσει με την προσωπική της ζωή, παρά μόνο με τα επαγγελματικά της. 

Η καταξιωμένη ηθοποιός έχει παντρευτεί δύο φορές, με τον πρώτο της γάμο με τον Αριστείδη Καρύδη - Φουκς να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Μ. Κοντού: «Έστειλα λουλούδια στον εαυτό μου για να συγχύσω τον σύζυγό μου»

Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν 25 χρονών, ενώ τον δεύτερο γάμο της τον έκανε στα 45 της με τον Γιώργο Δόξα.

Η Μάρω Κοντού στον γάμο της με τον Αριστείδη Καρύδη- Φουκς (πάνω αριστερά)

Για την γνωριμία της με τον Ελληνογερμανό κινηματογραφιστή και μοντέρ Αριστείδη Καρύδη- Φουκς, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Είναι μια ολόκληρη ιστορία, σχεδόν μυθιστορηματική. Είχαμε σχέση πέντε χρόνια. Όταν βγήκα στο θέατρο, κατευθείαν πρωταγωνίστρια δίπλα στον Δημήτρη Χορν, με το έργο Ρομανσέρο, Οκτώβριο του 1959, ήρθαν διάφοροι γαμπροί. Όπως λένε όλοι κι όπως βλέπω και φωτογραφίες, ήμουν μια κουκλάρα. Άρχισα, λοιπόν, να παίρνω ανθοδέσμες, επώνυμες κι ανώνυμες, στο θέατρο. Μέγας θαυμαστής και πολύ φίλος μου ήταν ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης, ο παραγωγός ταινιών, ο επονομαζόμενος "πρίγκιπας" του ελληνικού σινεμά. Ο Κλέαρχος το είχε πει ξεκάθαρα στον Ντίντη, ότι, αν χωρίζαμε, εκείνος θα με πολιορκούσε ερωτικά. Εγώ τον έβλεπα μόνο σαν φίλο και ποτέ δεν υπήρξε κάτι μεταξύ μας. Μετά από έναν καβγά που είχα με τον Φουκς, πήγα με τον Κλέαρχο στην Αθηναία για φαγητό. Κούκλοι και οι δύο, σηκωθήκαμε να χορέψουμε και ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Ντίντης. Μας βλέπει, μας δείχνει ότι μας είδε και φεύγει».

Μάρω Κοντού: «Μπαμπά δε γνώρισα, πέθανε όταν ήμουν δύο ετών»

Σε άλλη της συνέντευξή αποκάλυψε τον λόγο που χώρισαν: «Μετά από επτά χρόνια (σχέση και γάμος), αυτό το γρουσούζικο 7 έκανε μια σκανταλιά. Μόλις έγινα γνωστή ηθοποιός και νοικοκυρούλα και χαλάρωσα, μου βάρεσε ένα ωραίο κερατάκι. Το πήρα χαμπάρι και δεν το σήκωσα. Νόμιζα ότι ήταν το πρώτο, αλλά είχε φοβερό σουξέ στις γυναίκες. Χωρίσαμε, παραμείναμε όμως πάντα φίλοι. Ενάμιση χρόνο πριν πεθάνει, έμεινε στο σπίτι μου και μου έλεγε: "Τι να σου κάνω; Πριν σε παντρευτώ με είχαν χεσμένο. Μετά που παντρευτήκαμε, με ήθελαν όλες"».

Μάρω Κοντού: Πώς έμαθε ότι δε θα κάνει ποτέ παιδί;

H Μάρω Κοντού έχει μιλήσει και για τους λόγους που δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά. «Δεν μπορούσα, όχι δεν έκανα, δεν μπορούσα. Από πολύ νέα το γνώριζα. Βέβαια, περνώντας τα χρόνια, γύρω στα 35 μου, το έψαξα στο εξωτερικό. Πήγα και βρήκα αυτόν που βοήθησε τη Λόρεν να κάνει παιδί, στην Ελβετία. Μου είπε: "Δε θα κάνετε ποτέ παιδί, εν αντιθέσει δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο εδώ και κάτι ακόμα, θα είστε πάντα νεότερη από τις συμμαθήτριές σας κατά δέκα χρόνια". Περνούν τα χρόνια και βλέπω ότι και τα δύο είναι καλά έως τώρα. Μου είπε και μια πολύ σημαντική φράση: "Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να υιοθετήσετε και να σας βοηθήσω"», ανέφερε σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Η Μάρω Κοντού στην ταινία του 1960, Τα Κίτρινα Γάντια

Η Μάρω Κοντού στην ταινία του 1960, Τα Κίτρινα Γάντια /Φωτογραφία Finos Films

Στις 21 Ιουλίου του 1975 η ηθοποιός ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλσίας, συγκεκριμένα του Αγίου Ανδρέα στην Πλατεία Αμερικής, όπου παντρεύτηκε τον διαφημιστη Γιώργο Δόξα, γιο του λογοτέχνη και ποιητή Τάκη Δόξα. Ήταν ένας γάμος που δεν κράτησε πολύ. Η ίδια έχει αναφέρει πως ήταν δικό της λάθος καθώς αν κι ο δεύτερος σύζυγος της ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος, δεν είχαν ζήσει μαζί και δεν είχαν δει αν ταιριάζουν πριν παντρεύουν.

Στα 45 της η Μάρω Κοντού παντρεύττηκε τον Γιώργο Δόξα

Μάρω Κοντού: Η κρυφή σχέση της με παντρεμένο ηθοποιό

Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα εξομολογητική στις δηλώσεις της, για αυτό δεν έχει διαστάσει στο παρελθόν να μιλήσει δημόσια για την σχέση που διατηρούσε κάποτε με έναν παντρεμένο ηθοποιό. Ωστόσο η ίδια είπε πως δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποτέ το όνομά του άντρα, με τον οποίο έζησε τον «παράνομο» έρωτα.

«Στα 60 χρόνια καριέρας είχα μόνο με έναν ηθοποιό μια σχέση, αλλά δε θα πω ποτέ ποιος ήταν. Ήταν παντρεμένος, δε ζει σήμερα, οπότε ποιος ο λόγος να το πω; Ήταν μια ιστορία που ίσως πόνεσε κάποια γυναίκα, δεν ξέρω… Δεν θέλω να το πω. Ήταν δύσκολη κατάσταση. Εκείνος χώρισε κι εγώ δεν το δέχτηκα, έπαθα ψυχοσωματικά. Ένιωθα τύψεις κι ενοχές ότι διέλυσα ένα σπίτι. Τελικά το σπίτι δε διαλύθηκε». 

Η Μάρω Κοντού με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στην ταινία Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη

Η Μάρω Κοντού με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στην ταινία Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη /Φωτογραφία Finos Films

Η Μάρω Κοντού είχε αποκαλύψει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το φλερτ που της έκανε ο Αλέκος Αλεξανδράκης όταν συνεργάστηκαν. «Χαρισματικός άνθρωπος, όμορφος κι έπεφταν πάνω του οι γυναίκες σαν τα μελίσσια. Δεν μπορούσα να τον δω ερωτικά, ήταν συνάδελφος. Με είχε φλερτάρει κάποτε στο Εθνικό, ενώ έβλεπε ότι πηγαινοέρχεται ο Αριστείδης Καρύδης Φουκς, ήταν και φίλοι μεταξύ τους, ένα φλερτάκι το έκανε. Πολύ ωραίο παιδί και καλός ηθοποιός».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top