Oκτώ λόγοι για να προσθέσεις μυρωδικά στο φαγητό σου

Εσύ βάζεις στις συνταγές σου μυρωδικά;

μυρωδικά

Τα μυρωδικά και τα βότανα στο φαγητό μπορούν να απογειώσουν τη γεύση και το άρωμά του, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ωφελούν και την υγεία μας με τρόπους που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί. Να ποιοι είναι αυτοί, για να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Ποιες τροφές παχαίνουν μετά την εμμηνόπαυση;

Περιέχουν αντιοξειδωτικά

Πολλά μυρωδικά/βότανα περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα σας, με αποτέλεσμα πιο υγιή κύτταρα και όργανα.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα

Τα μυρωδικά/βότανα είναι μια εξαιρετική πηγή απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων. Για παράδειγμα, ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ, ενώ το θυμάρι και ο βασιλικός είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

Μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Ορισμένα μυρωδικά/βότανα, όπως η εχινάκεια και το σκόρδο, έχουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών.

Boηθάει ή όχι η διαλειμματική νηστεία στο αδυνάτισμα;

Μπορούν να βοηθήσουν την πέψη

Πολλά μυρωδικά/βότανα, όπως το τζίντζερ και η μέντα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση πεπτικών προβλημάτων όπως η ναυτία και το φούσκωμα.

Μπορεί να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Ορισμένα μυρωδικά/βότανα όπως το ginkgo biloba και το δεντρολίβανο έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή

Πολλά μυρωδικά/βότανα όπως ο κουρκουμάς και το τζίντζερ έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν επίσης και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Μπορούν να προάγουν τη χαλάρωση

Βότανα όπως το χαμομήλι και η λεβάντα έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και στην προώθηση της χαλάρωσης.

Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος

Ορισμένα μυρωδικά/βότανα, όπως η αλόη βέρα και η καλέντουλα, έχουν θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματος. 

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top