Στο Ντίσελντορφ η Eurovision του 2011

Βρέθηκε επιτέλους διοργανώτρια πόλη

Στο Ντίσελντορφ η Eurovision του 2011

Τέλος στο θρίλερ με την πόλη της Γερμανίας που θα φιλοξενήσει την Eurovision του 2011: σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η διοργάνωση θα γίνει στο Ντίσελντορφ! Όπως εξάλλου σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών, οι διοργανωτές ήταν μεταξύ Βερολίνου και Ντίσελντορφ, με την δεύτερη πόλη να διατηρεί το προβάδισμα και -τελικά- να αναλαμβάνει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού θα γίνει στο στάδιο «Fortuna», χωρητικότητας 54.400 θεατών, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από το αεροδρόμιο, όσο και από το κέντρο του Ντίσελντορφ.

Πάντως, τις τρεις βραδιές του φετινού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν περί τους 24.000 θεατές, καθώς το υπόλοιπο μέρος του σταδίου θα χρησιμοποιηθεί για το στήσιμο της σκηνής και του εξοπλισμού.

Η διοργάνωση της Eurovision προκάλεσε «πονοκέφαλο» στη Γερμανία, καθώς πολλές πόλεις δεν ήθελαν να αναλάβουν λόγω του μεγάλου κόστους, αλλά και εξαιτίας της διεξαγωγής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο τελικός του οποίου έχει ορισθεί για τις 21 Μαΐου.

Βασικός αντίπαλος του Ντίσελντορφ ήταν το Βερολίνο, όπου ο διαγωνισμός θα στεγάζονταν στο παλιό αεροδρόμιο«Tempelhof». Ωστόσο, το κόστος ανακαίνισης θα υπερέβαινε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε απογοητευτικό και έδωσε το χρίσμα στο Ντίσελντορφ.

Πλέον, οι προετοιμασίες θα ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ πολλές χώρες έχουν ήδη ορίσει ημερομηνίες για την επιλογή του τραγουδιού που θα τους εκπροσωπήσει. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας αναμένεται από Δεκέμβριο και έπειτα...

Σημειώνουμε πως οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν στις 10 και 12 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 14 του ίδιου μήνα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top