Νόνη Ιωαννίδου: «Ζούσα για 12 χρόνια σε μία καλύβα στο βουνό, χωρίς ρεύμα»

Η «ασκητική» ζωή, ο θάνατος του συζύγου της και η παράσταση Αθώος ή Ένοχος

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε η Νόνη Ιωαννίδου στο star.gr

Η Νόνη Ιωαννίδου αποτελεί αγαπημένη ηθοποιό του θεάτρου και της τηλεόρασης. Έχει χαράξει μία πορεία γεμάτη επιτυχίες.

Η Νόνη Ιωαννίδου σε παλαιότερη πρεμιέρα θεατρικής παράστασης με τίτλο: Το Τελευταίο Παιχνίδι/ φωτογραφία NDP

Η Νόνη Ιωαννίδου σε παλαιότερη πρεμιέρα θεατρικής παράστασης με τίτλο: Το Τελευταίο Παιχνίδι/ φωτογραφία NDP

Σπάνια δίνει συνεντεύξεις, αλλά αυτή τη φορά μίλησε στην κάμερα του star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη, στο θέατρο Eliart, όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση Αθώος ή Ένοχος.

Εξήγησε τον λόγο που απείχε δέκα χρόνια από την τηλεόραση, καθώς είχε εγκαταλείψει την Αθήνα για 12 χρόνια και έμενε μόνιμα σε ένα μικρό σπίτι στο βουνό, χωρίς ρεύμα.  Η συγκίνησή της ήταν μεγάλη όταν η συζήτηση πήγε στον σύζυγό της, που έχει φύγει από τη ζωή. Η αγάπη που του είχε ήταν μεγάλη. 

Η ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει μοντέλο, όπως λανθασμένα έχει γραφτεί στο wikipedia:  «Θα διαψεύσω την πληροφορία ότι ξεκίνησα ως μοντέλο, ποτέ δεν έγινε αυτό, έχει γραφτεί λανθασμένα. Τελείωσα το Εθνικό θέατρο και μετά βγήκα στο ελεύθερο θέατρο». 

H Nόνη Iωαννίδου πέρυσι πρωταγωνιστούσε στην σειρά του ΑΝΤ1, Ήλιος, επιστρέφοντας τηλεοπτικά μετά από δέκα χρόνια.

Σπύρος Μπιμπίλας-Νόνη Ιωαννίδου-Κώστας Βενετσάνος σε θεατρική πρεμιέρα/ φωτογραφία NDP

Σπύρος Μπιμπίλας-Νόνη Ιωαννίδου-Κώστας Βενετσάνος σε θεατρική πρεμιέρα/ φωτογραφία NDP

«Είχα δέκα χρόνια να κάνω τηλεόραση. Δεν είμαι μέσα στα πράγματα, η σιωπή σε σχέση με τις συνεντεύξεις και τη δημοσιότητα έχει το τίμημά της», εξήγησε.

«Όταν ξεκίνησε η Λάμψη με είχε πάρει ο Φώσκολος για να κάνω έναν μεγάλο ρόλο, αλλά δε δεχόμουν γιατί ήμουν πιο κουλτουριάρα που λέμε. Μετά από 14 χρόνια βρέθηκα στην Λάμψη το τελευταίο εξάμηνο. Ότι κι αν κάνεις, αν το κάνεις με τον καλύτερο εαυτό σου μπορείς να επηρεάσεις και να δώσεις τα δικά σου μηνύματα», ανέφερε. 

Η «ασκητική» ζωή στο βουνό και ο θάνατος του συζύγου της 

Όταν γνώρισε τον άντρα της έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή της. Παραιτήθηκε από το Εθνικό θέατρο και έμεινε μαζί με τον σύζυγό της σε ένα απομονωμένο σπίτι στα 1.000 μέτρα στον Παρνασσό χωρίς ρεύμα, μακριά από τον πολιτισμό. 

«Γνώρισα τον άντρα μου, τον ερωτεύτηκα κι ακολούθησα τον δρόμο του που με γοήτευσε. Η ζωή στο βουνό ήταν εντελώς ασκητική εκεί, παραιτήθηκα από το εθνικό θέατρο και βρέθηκα στα βουνά. Χτίσαμε ένα καλύβι στον Παρνασσό ψηλά στο βουνό στα χίλια μέτρα. Το χτίσαμε το καλύβι από την αρχή, πέτρα, πέτρα και ζούσαμε εκεί χωρίς ρεύμα. Ζήσαμε εκεί με τον σύζυγό μου για δώδεκα χρόνια».

Η απώλεια του συζύγου της,  συνθέτη και κιθαρίστα Άκη Τριανταφύλλου, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια τη σημάδεψε.

«Στοίχισε πολύ η απώλειά του, έλειψε τόσο πολύ, είναι τόσος ο πόνος και τόσο η αγάπη που μου δίνει την δύναμη να στέκομαι στα πόδια μου. Είπα ή θα μείνεις όρθια ή θα φύγεις. Αφού είμαι εδώ κάτω κάποιος λόγος υπάρχει ακόμη και τον τιμώ». 

Ο ρόλος στην παράσταση Αθώος ή Ένοχος

Η Νόνη Ιωαννίδου πρωταγωνιστεί στο δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τζέφρι Άρτσερ, Αθώος ή Ένοχος σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη και σε απόδοση του Κώστα Σπυρόπουλου στο θέατρο Eliart: «Το πολύ γοητευτικό στην παράσταση είναι ότι οι θεατές είναι οι ένορκοι κι αποφασίζουν για την εξέλιξη και την κορύφωση του δράματος. Ο κόσμος καλείται ως ένορκοι να ψηφίσουν και να οδηγήσουν τους ηθοποιούς στην ολοκλήρωση της δίκης». 

Όταν η Νόνη Ιωαννίδου πόζαρε αγκαλιά με την Άννα Φόνσου/ φωτογραφία NDP

Η Νόνη Ιωαννίδου αγκαλιά με την Άννα Φόνσου/ φωτογραφία NDP

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Κάμερα: Amber Doku

Μοντάζ: Χρήστος Κοβάτσης

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top