Γκόλντμπεργκ: Αποβλήθηκε από εκπομπή λόγω δηλώσεων της για το Ολοκαύτωμα

Είπε ότι αφορούσε δύο ομάδες λευκών

Αποβλήθηκε από τοκ σόου της αμερικάνικης τηλεόρασης η Γούπι Γκόλντμπεργκ μετά τη δήλωση που έκανε για το Ολοκαύτωμα. Όπως η ίδια δήλωσε, το Ολοκαύτωμα αφορούσε «δύο ομάδες λευκών». 

Χάιντς Κούνιο: Επέζησε από τo Ολοκαύτωμα, νίκησε και τον κορωνoϊό

Το ABC News είπε ότι η Γκόλντμπεργκ θα είναι εκτός εκπομπής για δύο εβδομάδες μετά τα «λάθος και προσβλητικά σχόλιά της». Η ηθοποιός και τηλεοπτική προσωπικότητα είπε στο «The View» του ABC ότι η ναζιστική γενοκτονία των Εβραίων «δεν αφορούσε τη φυλή».

Ζήτησε συγγνώμη αλλά στη συνέχεια προκάλεσε περαιτέρω προσβολή προσπαθώντας να εξηγήσει τα σχόλιά της σε μια μεταμεσονύχτια εκπομπή.

Σε ένα σημείωμα ο πρόεδρος του ABC News, Κιμ Γκόντγουιν έγραψε: «Με άμεση ισχύ, αποβάλλω τη Γούπι Γκόλντμπεργκ για δύο εβδομάδες για τα λανθασμένα και προσβλητικά σχόλιά της.

«Ενώ η Γούπι ζήτησε συγγνώμη, της ζήτησα να αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί και να μάθει για τον αντίκτυπο των σχολίων της.«Ολόκληρος ο οργανισμός ABC News στέκεται αλληλέγγυος με τους Εβραίους συναδέλφους, τους φίλους, την οικογένεια και τις κοινότητες μας». «Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά απαραίτητες», πρόσθεσε στο σημείωμα.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα παρατήρησα ότι η κουλτούρα στο ABC News είναι μια κουλτούρα που είναι καθοδηγούμενη, ευγενική, περιεκτική, με σεβασμό και διαφάνεια. Τα σχόλια της Γούπι δεν ευθυγραμμίζονται με αυτές τις αξίες».

Νωρίτερα την Τρίτη, η Γκόλντμπεργκ απηύθυνε την τρίτη δημόσια συγγνώμη της. «Χθες στην εκπομπή μίλησα λάθος», είπε για να ανοίξει το talk show.

«Το Ολοκαύτωμα αφορά πράγματι τη φυλή, επειδή ο Χίτλερ και οι Ναζί θεωρούσαν τους Εβραίους κατώτερη φυλή. Τώρα, τα λόγια έχουν σημασία και τα δικά μου δεν αποτελούν εξαίρεση. Μετανιώνω για τα σχόλιά μου. Στέκομαι επίσης στο πλευρό του εβραϊκού λαού».

Η 66χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία είναι στο «The View» από το 2007, έκανε για πρώτη φορά τα αμφιλεγόμενα σχόλια στην εκπομπή της Δευτέρας, ενώ συζητούσε την απαγόρευση ενός μυθιστορήματος για το Ολοκαύτωμα από ένα σχολικό συμβούλιο του Τενεσί, με την αιτιολογία ότι έδειχνε γυμνό, βωμολοχίες και αυτοκτονίες.

Μετά στον σάλο, απολογήθηκε ώρες αργότερα. Στο The Late Show του CBS με τον Stephen Colbert το βράδυ της Δευτέρας, ενώ προσπαθούσε να διευκρινίσει τα σχόλιά της, είπε ότι οι Ναζί είχαν πει ψέματα και στην πραγματικότητα είχαν προβλήματα με την εθνικότητα και όχι με τη φυλή, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω προσβολή.

Καλάβρυτα 1943: Η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα μέσα από αφηγήσεις επιζώντων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκόλντμπεργκ προκαλεί διαμάχη. Το 2009 είχε πει ότι ο σκηνοθέτης Roman Polanksi - ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για «παράνομο σεξ με ανήλικο» το 1977 - δεν ήταν ένοχος για βιασμό.

Υπερασπίστηκε επίσης τον Μπιλ Κόσμπι καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, προτού αντιστρέψει την δήλωση της εν μέσω αντιδράσεων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top