Πεντανόστιμο cake ροδάκινο

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Γιώργου Πότση

cake ροδάκινο

Για όσους νηστεύουν προνοεί ο Γιώργος Πότσης και μας δείχνει νηστίσιμες και πρωτότυπες συνταγές.

Υλικά

260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κ.γλ. μπέικιν αλάτι βανίλια 
3 αυγά 
180γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό 
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
 200γρ κρέμα γάλακτος 
1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα στραγγισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Για το σιρόπι
1 κομπόστα ροδάκι το σιρόπι 70γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύω το βούτυρο,τη ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος,τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν και στό τέλος τα κομμένα ροδάκια κομπόστα. Ρίχνω σε μία φόρμα του κέικ που την έχω αλείψει με βούτυρο. Ψήνω σε προθερμασμένω φούρνο στους 170ο C για περίπου 40 λεπτά. Ελέγχω με το μαχαίρι να δω αν το κέικ μου είναι έτοιμο: αν βγαίνει καθαρό το μαχαίρι τότε το κέικ μου είναι έτοιμο. Αφαιρώ από τον φούρνο, αναποδογυρίζω την φόρμα σε σχάρα και σιροπιάζω με το ζεστό σιρόπι.

Για το σιρόπι: Βράζω το σιρόπι από την κομπόστα με την ζάχαρη για 4 λεπτά περίπου. Αφαιρώ από την φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς ή σταφίδες αν θέλετε. Το σερβίρετε είτε σκέτο είτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top