Αποκλειστικό Star: Τι είπε η Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει στην Τεχεράνη

«Θέλανε να εκδικηθούν για τον στρατηγό τους»

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα Τραμπ σήμανε συναγερμός στη Βαγδάτη. Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις κατά τη διάρκεια νέας επίθεσης με ρουκέτες. Ελληνίδα που βρίσκεται στη Τεχεράνη μιλά αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα όσα ζει τις τελευταίες ώρες. 

Mπορεί το Ιράν να ορθώσει το ανάστημά του και να πάει σε πόλεμο με τις ΗΠΑ;

Η δημοσιογράφος του Press Project, Λαμπρινή Θωμά, βρίσκεται στην Τεχεράνη και ζει από πρώτο χέρι τον ιερό φανατισμό των Ιρανών.

«Πήγα στην κηδεία και είδα έναν λαό σε θλίψη. Την επομένη από το χτύπημα στη βάση είχε φύγει η μισή θλίψη. Υπήρχε ανακούφιση. Θέλανε να εκδικηθούν για τον στρατηγό τους. Επειδή οι κυρώσεις τους έχουν χτυπήσει, είναι σημαντικό για αυτούς να εκδικηθούν γιατί χάνουν ένα στήριγμα τόσο μεγάλο» είπε η ίδια.

Οι Ιρανοί «διψούν» για εκδίκηση

Οι Ιρανοί ηγέτες ποτίζουν δηλητήριο τον λαό. Με εικόνες από τις προετοιμασίες της πυραυλικής επίθεσης στις αμερικανικές βάσεις, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δίψα για εκδίκηση.

Όπως λένε οι κάτοικοι, «είναι μια απάντηση στο έγκλημα που διέπραξε η Αμερική».

Νέος συναγερμός στο Ιράκ: Ρουκέτες έπεσαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει νέες κυρώσεις στο Ιράν

Ο Τραμπ, συνοφρυωμένος αλλά ψύχραιμος, παρακολουθεί την επίθεση στις αμερικανικές δυνάμεις μαζί με το επιτελείο του στην αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου. Λίγο αργότερα όμως απολαμβάνει τη νίκη του και κάνει προβολή ισχύος.

«Οι πύραυλοί μας είναι μεγάλοι, ισχυροί, ακριβείς, φονικοί και γρήγοροι. Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν άμεσα επιπρόσθετες τιμωρητικές οικονομικές στο Ιρανικό καθεστώς» δήλωσε ο ίδιος.

«Μίλησα με ντόπιους: ελάτε να μας χτυπήσετε, μας έκαψαν τις βιβλιοθήκες. Ελάτε να μας χτυπήσετε αλλά εμείς θα είμαστε εδώ. Αυτή είναι η γενική αίσθηση. Εγώ φόβο δεν είδα πουθενά εδώ» δήλωσε η δημοσιογράφος, Λαμπρινή Θωμά.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την κρίση στη Μέση Ανατολή και στέλνει στη Βαγδάτη τον υπουργό Εξωτερικών, Τσαβούσογλου για να δηλώσει ότι θα σταθεί στο πλευρό του Ιράκ μετά τις πολεμικές προστριβές μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top