Με τον Χαλκ παρομοίασε τον εαυτό του ο Τζόνσον–Τι απαντά ο ηθοποιός

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα του Βρετανού Πρωθυπουργού με τον Γιούνκερ

Με τον σούπερ ήρωα Χαλκ παρομοίασε τον εαυτό του ο Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Mail.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τονίσει για ακόμα μία φορά τη δέσμευσή του, ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, παρά τα απανωτά μπλόκα που έχει φάει το τελευταίο διάστημα.

O σούπερ ήρωας της Μάρβελ, «Χαλκ». Φωτογραφία: Αssociated Press

«Ο Μπάνερ (σ.σ το alter ego του «Aπίθανου Χαλκ») μπορεί να είναι αλυσοδεμένος, αλλά όταν τον προκαλούν εκρήγνυται, σπάζοντας τα δεσμά του», είπε στη συνέντευξή του ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραλλήλισε το αίσθημα που προκαλεί το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για το Brexit με την οργή που νιώθει ο Μπρους Μπάνερ, ο ήρωας του κόμιξ που όταν αναστατώνεται ή εξοργίζεται μετατρέπεται σε τεράστιο πράσινο τέρας και συχνά αφήνει πίσω του την καταστροφή. 

Τι θα γίνει αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία

Τι του απάντησε ο ηθοποιός

Ο Μαρκ Ράφαλο, ο Αμερικανός ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Δρ. Μπρους Μπάνερ ο οποίος μετατρέπεται στον σούπερ ήρωα «Χαλκ» στην τελευταία ταινία «Οι Εκδικητές», με tweet του απάντησε στον Βρετανό Πρωθυπουργό:

«Ο Μπόρις Τζόνσον ξεχνά ότι ο Χαλκ πολεμά μόνο για το καλό του συνόλου», προειδοποιώντας τον πως «οργισμένος και δυνατός, μπορεί επίσης να είναι κουτός και καταστροφικός. Ο Χαλκ δουλεύει καλύτερα όταν είναι μαζί με μια ομάδα και είναι καταστροφικός όταν είναι μόνος του. Επίσης…έχει πάντα τον Δρ Μπάνερ με την επιστήμη και την λογική», έγραψε ο ηθοποιός.

O ηθοποιός που υποδύεται τον «Χαλκ». Φωτογραφία: Αssociated Press

Κρίσιμη συνάντηση Τζόνσον-Γιούνκερ σήμερα

Μέσα σε αυτό το κλίμα και μόλις έξι εβδομάδες πριν το «διαζύγιο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπόρις Τζόνσον θα γευματίσει σήμερα στο Λουξεμβούργο με τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές που αντιμετωπίζουν με μεγάλες επιφυλάξεις τις ανακοινώσεις του και εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με τις πιθανότητες ενός Brexit με συμφωνία. 

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Brexit: Παράνομη κρίθηκε η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου

Brexit: Τα σενάρια μετά το νέο «όχι» στον Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Φωτογραφία: Αssociated Press

Τζόνσον: «Τεράστιες πρόοδοι για το backstop»

Αν και ο Βρετανός Πρωθυπουργός δηλώνει πως έχουν σημειωθεί σημειωθεί «τεράστιες πρόοδοι» για το θέμα του «backstop» για τα σύνορα της Βρετανίας με την Ιρλανδία, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πειστεί.

Όπως τονίζουν, «αναμένουν » συγκεκριμένες προτάσεις και δηλώνουν «λίγο αισιόδοξοι» σχετικά με το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης της Βρετανίας με συμφωνία. 

«Τίποτα συγκεκριμένο μέχρι στιγμής», δήλωσε στο AFP υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολιάζοντας τις τελευταίες συναντήσεις εργασίες μεταξύ του συμβούλου του Τζόνσον, του Ντέιβιντ Φροστ, και της ομάδας του Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες. 

«Δεν έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι» για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας με τη Βρετανία πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου, σημείωσε από την πλευρά του ο ίδιος ο Μπαρνιέ. 

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών

«Πολύ αυστηρή απόφαση»

Αντίστοιχη είναι η αντίδραση και του Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν είναι αισιόδοξος» αφού ενημερώθηκε για τις προτάσεις του Λονδίνου για τα σύνορα με την Ιρλανδία και «εξακολουθεί να αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις», έκανε γνωστό το περιβάλλον του. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνει τυχόν συμφωνία που θα επιτευχθεί με το Λονδίνο, ανέβασε τους τόνους. Θα ψηφίσει την Τετάρτη μια πολύ αυστηρή πρόταση με την οποία απαιτεί τη διατήρηση του backstop προκειμένου να αποφευχθεί η επιστροφή των σκληρών συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας της Βρετανίας, και της Ιρλανδίας, κάτι στο οποίο αντιτίθεται ο Τζόνσον. 

«Αν υπάρξει διαζύγιο χωρίς συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση θα φέρει την πλήρη ευθύνη και θα πρέπει να τηρήσει όλες τις οικονομικές δεσμεύσεις της, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής με την Ιρλανδία», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. 

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα εγκρίνει νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, αν δεν γίνουν σεβαστές οι υποχρεώσεις αυτές», απείλησε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top