Χειροπέδες σε 2 μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες»: Ποιοι ήταν, πώς δρούσαν

Με τη μέθοδο του ριφιφί άδειαζαν κοσμηματοπωλεία

Τέλος στη δράση δύο Σέρβων της διαβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» έβαλε η αστυνομία. Με τη μέθοδο του ριφιφί άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για επικίνδυνους κακοποιούς, με ποινικό παρελθόν. Το σταρ εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους. 

Χειροπέδες σε μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Βίντεο Ντοκουμέντο

 

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του STAR, σαν ποντικός μπαίνει στο κοσμηματοπωλείο από την τρύπα που έχουν ανοίξει στον τοίχο οι δράστες. Πρόκειται για μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες». Με κουκούλα και φακό στο χέρι σέρνεται στο πάτωμα προκειμένου να μην εντοπιστεί κίνηση από τους ανιχνευτές και ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Σε έναν σάκο βάζει τα κοσμήματα που υπάρχουν στις βιτρίνες και συνεχίζει στο υπόλοιπο κατάστημα. 

Στα χέρια της Αστυνομίας οι «Ροζ Πάνθηρες» - Είχαν ληστέψει τη Rolex

Είναι μέλη της περιβόητης διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες», με την ίδια μέθοδο αδειάζουν κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο τους μεγάλο με τους κακοποιούς να προέρχονται από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

«Ροζ Πάνθηρες»: Κυκλοφορούσαν με πλαστές ταυτότητες 

Στο σύνολο των επιθέσεών τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης των καταστήματων αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα». Κινούνταν με πλαστά έγγραφα και ταξίδευαν ξεχωριστά για να αποφύγουν το ενδεχόμενο της από κοινού σύλληψής τους. 

Ληστεία Κολοκοτρώνη: Οι ομοιότητες με τους «Ροζ Πάνθηρες» και τα 23 Rolex

Βίντεο ντοκουμέντο από ριφιφί στην Κολοκοτρώνη 

Είναι κοσμηματοπωλείο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα οι «Ροζ Πάνθηρες» με τη μέθοδο του Ριφιφί, καταφέρνουν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο από το διπλανό κενό κατάστημα. Πέφτουν τα κομμάτια του τοίχου. Αμέσως μετά εμφανίζεται στο πλάνο ο κακοποιός, έρποντας στο πάτωμα μπαίνει στο κοσμηματοπωλείο. 

Η αστυνομία συνέλαβε δυο Σέρβους. Αυτά είναι μερικά από τα διαρρηκτικά εργαλεία της οργάνωσης που εντόπισε η αστυνομία στην έρευνα των σπιτιών τους. Κόφτες, σφυριά, σκαπτικά εργαλεία.  

Ποιοι είναι οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες»

Πρόκειται για τον 53χρονο που κυκλοφορούσε με δυο διαφορετικά ονόματα. Ήταν γνώριμος των Αρχών, καθώς το 2014 είχε συλληφθεί για πάνω από 20 ληστείες και διαρρήξεις. Με την αποφυλάκισή του όμως έπιασε ξανά τη δουλειά που γνώριζε να κάνει καλά. Ο συνεργός του, με τα αρχικά Τ.Σ., 50 ετών και αυτός το 2014 είχε συλληφθεί για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο. 

«Παραδέχομαι ότι συμμετείχα μόνο στο ριφιφί που έγινε στην Ομόνοια. Δεν ήμουν εγώ στη διάρρηξη που έγινε στην Κολοκοτρώνη», ισχυρίζεται ο 50χρονος κατηγορούμενος. 

Αυτό υποστηρίζει στην αστυνομία όμως η παρουσία του προδίδεται από το βίντεο κλειστού κυκλώματος.

Η ιστορία της εντυπωσιακής Σέρβας λησταρχίνας των «Ροζ Πανθήρων»

«Ροζ Πάνθηρες»: Πάνω από 300.000 η λεία τους 

Η λεία τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Ενώ η αστυνομία ερευνά αν εμπλεκοντι και σε άλλες περιπτώσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top