Σύνοδος G7: Άμεση κινητοποίηση για τον Αμαζόνιο ζητάει ο Μακρόν!

Χαρακτήρισε «κοινό αγαθό» την Αμαζονία

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των G7 ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για την οικολογική καταστροφή που συντελείται από τις φωτιές στην Αμαζονία, τονίζοντας την ανάληψη δράσης για το ζήτημα αυτό. Μάλιστα, χαρακτήρισε «κοινό μας αγαθό» το τεράστιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η G7 δε θα «ανακοινώσει απλώς μια έκκληση, αλλά μια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων εκεί, σε συνεργασία όμως με τις χώρες της Αμαζονίας» για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και τις επενδύσεις στην αναδάσωση.

Από τη σύνοδο αυτή, σύμφωνα με τον Μακρόν, θα προκύψουν δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κατάσταση των παγκόσμιων ωκεανών από πλευράς της βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας και από την ναυτιλιακή βιομηχανία. «Πολύ σοβαρά, για πρώτη φορά, θα συνεργαστούμε με τις αρχές των θαλάσσιων μεταφορών για την μείωση της ταχύτητας. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τον περιορισμό των εκπομπών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται».

Ο Γάλλος ηγέτης πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι «σχεδόν των μισών» από τις παγκόσμιες βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας θα είναι παρόντες και για πρώτη φορά θα δεσμευτούν στην ανάληψη δράσης με ημερομηνίες, με στόχους. Το 30% των απορριμμάτων στους ωκεανούς προέρχονται από την βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας.

Από την άφιξη του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ στη Γαλλία /Φωτογραφία AP Images

Ο Τραμπ στο Μπιαρίτς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφήχθη αεροπορικώς πριν από λίγο στην πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας Μπιαρίτς, για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7).

Ο Τραμπ θα έχει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, μια συνάντηση που αναμένεται να είναι από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της συνόδου καθώς οι δύο ηγέτες είναι γνωστοί για την προκλητική τους στάση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο Τραμπ είναι «πολύ ενθουσιασμένος» με την προοπτική να συζητήσει με τον Τζόνσον το μέλλον της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

Οι πρώτες εικόνες από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν /Φωτογραφία AP Images

Οι συζητήσεις για θέματα όπως η φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας αναμένονται επίσης έντονες.

Ο Τραμπ φορούσε κοστούμι και μια ριγέ γραβάτα και συνοδευόταν από την σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, η οποία φορούσε ένα αμάνικο πορτοκαλί-λευκό φόρεμα.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top