Η λίστα με τις πιο ακριβές και τις πιο φθηνές πόλεις του κόσμου

Στο Παρίσι... το πιο ακριβό γυναικείο κούρεμα!

Στο βίντεο βλέπετε εικόνες από το Χονγκ Κονγκ

Το Παρίσι έφτασε στην κορυφή της λίστας ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, μαζί με το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Είναι η πρώτη φορά που τρεις πόλεις μοιράστηκαν την πρώτη θέση στην 30ετή ιστορία της ετήσιας έρευνας «Economist Intelligence Unit», έρευνα η οποία συγκρίνει τις τιμές σε 133 πόλεις παγκοσμίως.

Η έρευνα συγκρίνει το κόστος των κοινών ειδών, όπως το ψωμί, σε 133 πόλεις. Στη συνέχεια, παρακολουθεί εάν οι τιμές έχουν αυξηθεί ή μειωθεί, συγκρίνοντάς τις με το κόστος ζωής στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς.

Οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου


1.    Σιγκαπούρη, Παρίσι,  Χονγκ Κονγκ 
2.    Ζυρίχη (Ελβετία)
3.    Γενεύη (Ελβετία), Οσάκα (Ιαπωνία)
4.    Σεούλ (Νότια Κορέα), Κοπεγχάγη (Δανία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)
5.    Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
6.    Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

Στο Παρίσι… το πιο ακριβό κούρεμα στην Ευρώπη

Η συγγραφέας της έκθεσης, Roxana Slavcheva, σημείωσε ότι το Παρίσι ήταν από τις 10 πιο ακριβές πόλεις από το 2003, και ήταν "εξαιρετικά ακριβό" για να ζήσει κανείς. «Μόνο το αλκοόλ, οι μεταφορές και ο καπνός ήταν αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».
Να σκεφτεί κανείς ότι το μέσο κόστος ενός γυναικείου κουρέματος, κοστίζει $ 119,04 στο Παρίσι, ενώ στη Ζυρίχη 73,97 δολάρια και 53,46 δολάρια στην ιαπωνική πόλη της Οζάκα. «Οι ευρωπαϊκές πόλεις τείνουν να έχουν το υψηλότερο κόστος στην κατηγορία των νοικοκυριών, της προσωπικής φροντίδας, της αναψυχής και της διασκέδασης» δήλωσε η κ. Σλάβτσεβα.

Οι πιο «φθηνές» πόλεις του κόσμου

1. Καράκας (Βενεζουέλα)
2. Δαμασκός (Συρία)
3. Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν)
4. Αλμάτι (Καζακστάν)
5. Μπανγκαλόρ (Ινδία)
6. Καράτσι (Πακιστάν), Λάγκος (Νιγηρία)
7. Μπουένος Άιρες (Αργεντινή)
7. Chennai (Ινδία)
8. Νέο Δελχί (Ινδία)

Ο πληθωρισμός και οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών οδήγησαν σε αλλαγές στην κατάταξη αυτής της χρονιάς, με χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Τουρκία και η Βενεζουέλα να σημειώνουν σημαντική πτώση στην κατάταξη για το κόστος ζωής.

Το Καράκας στη Βενεζουέλα, όπου ο πληθωρισμός πλησίαζε το 1,000,000% πέρυσι, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ξεκινήσει ένα νέο νόμισμα, κατατάχθηκε στην πιο φτηνή πόλη. Η τιμή ενός φλιτζανιού καφέ στην πρωτεύουσα Καράκας διπλασιάστηκε σε 400 βόμβες (0,62 δολάρια) στο διάστημα μόνο μιας εβδομάδας τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Δαμασκός στη Συρία κατατάχθηκε ως η δεύτερη φθηνότερη πόλη στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top