Δολοφονία Κασόγκι: Μετέφεραν τα κομμάτια εκτός Τουρκίας μέσα σε βαλίτσα

Δεν τους σταμάτησε κανείς λόγω διπλωματικής ασυλίας

Ενάμιση μήνα μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και κανείς δεν ξέρει πού είναι η σορός του ή τουλάχιστον ό,τι απέμεινε απ΄αυτήν.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο 59χρονος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, πολλά ακούστηκαν για την τύχη του πτώματός του.

Αυτό που μέχρι στιγμής είναι γνωστό, είναι ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και στη συνέχεια διαμελίστηκε.

Δολοφονία Κασόγκι: Θανατική ποινή πρότεινε ο εισαγγελέας για τους εκτελεστές

«Βγάλτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου!» - Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

Το νέο σενάριο που έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, θέλει τα κομμάτια του δημοσιογράφου να κατέληξαν μέσα σε βαλίτσα.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πως «μια πιθανότητα είναι ότι (σ.σ οι δολοφόνοι του) έφυγαν από τη χώρα, τρείς ή τέσσερις ώρες μετά την εκτέλεση. Ίσως πήραν μαζί τους τα κομμάτια από το διαμελισμένο πτώμα του, τοποθετώντας τα μέσα σε μια βαλίτσα. Δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στον έλεγχο, εξαιτίας της διπλωματικής τους ασυλίας».

Oι Αρχές της Τουρκίας, ανέφεραν ότι μία ομάδα 15 ατόμων ήταν αυτή που εκτέλεσε το σχέδιο της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ανάμεσά τους ήταν και δύο άτομα που ανέλαβαν τον ρόλο του «καθαρισμού».

Ο εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαίωσε ότι ο Κασόγκι διαμελίστηκε και ότι απομάκρυναν τα κομμάτια του από το κτίριο, δίνοντάς τα σε έναν «τοπικό συνεργάτη».

Η Τουρκία επίσης ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή της, ηχογραφήσεις που αποδεικνύουν την εκτέλεση του Κασόγκι. Τούρκος αξιωματούχος, δήλωσε στο Reuters πως άλλοι αξιωματούχοι άλλων κρατών που άκουσαν όλα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, τρομοκρατήθηκαν, αλλά οι χώρες τους δεν έκαναν το παραμικρό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top