Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του μωρού θέλει πίσω το ροτβάιλερ

«Όλες αυτές τις μέρες το σκυλί είναι ήσυχο και υπάκουο»

Μία εβδομάδα μετά την ασύλληπτη τραγωδία στα Γλυκά νερά, το ροτβάιλερ που σκότωσε το μόλις 2 μηνών κοριτσάκι παραμένει στην Ελληνική Φιλοζωική Υπηρεσία.

Όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος κτηνίατρος της Ελληνικής φιλοζωικής εταιρείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο αδερφός της μητέρας εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει το ροτβάιλερ στην οικογένεια, αλλά στο δικό του σπίτι. 

Τραγωδία Γλυκά Νερά: Οι γονείς θα αποφασίσουν για την τύχη του ροτβάιλερ

Γλυκά Νερά: «Η μητέρα έβγαζε κάθε μέρα βόλτα το ροτβάιλερ»

Γλυκά Νερά: Το σκυλί κουνούσε το μωρό πέρα δώθε πάνω από τα έπιπλα

Σύμφωνα με τον κύριο Τάσο Κανούρη, τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του άτυχου βρέφους δεν έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να θανατωθεί το σκυλί, ενώ οι ίδιοι είναι που θα αποφασίσουν αν τελικά θα το δώσουν το σε ανάδοχη οικογένεια ή θα το κρατήσουν σε κάποιο συγγενικό τους σπίτι.

Ο κτηνίατρος, μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως όλες αυτές τις μέρες, το σκυλί όχι μόνο δεν έχει επιδείξει καμία επιθετική συμπεριφορά, αλλά αντιθέτως είναι ένα πολύ ήσυχο και υπάκουο ζώο. 

Η έκθεση του ιατροδικαστή είναι εκείνη που θα ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό. 

Μητέρα Στάθη: «Είδα τα Ροτβάιλερ να κατασπαράζουν το παιδί μου»

Το ροτβάιλερ 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Η 37χρονη νοσηλεύτρια ήταν μόνη στο σπίτι μαζί με το νεογέννητο κοριτσάκι της. Τα τρία αγόρια της ήταν στο σχολείο, ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν στο κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή. Το ροτβάιλερ εκείνη την ώρα βρισκόταν χωρίς το λουρί του στο μπαλκόνι.

Γλυκά Νερά: Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή στο άτυχο βρέφος

«Το κοριτσάκι μου κοιμόταν μέσα στο πορτ μπεμπέ. Την έβαλα πάνω στην τραπεζαρία και πήγα στο μπάνιο για να καθαρίσω. Την ώρα που έπλενα άκουσα φασαρία στο σαλόνι. Αμέσως έτρεξα και είδα το σκυλί να έχει αρπάξει τη μικρούλα με τα δόντια του από τη μέση. Την κουνούσε πέρα δώθε πάνω στα έπιπλα. Ο σκύλος είχε σκίσει τη σίτα και είχε μπει μέσα στο σαλόνι. Αμέσως απελευθέρωσα το παιδί και κάλεσα στο κινητό τον άνδρα μου», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα.

Πεντάχρονη έχασε το μάτι της μετά από επίθεση Ροτβάιλερ

Το ροτβάιλερ ενώ μεταφέρεται στην Ελληνική Φιλοζωική Υπηρεσία

Ο πατέρας της οικογένειας από την πλευρά του δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς το σκυλί που είχαν τόσα χρόνια ανέπτυξε τέτοια δολοφονικά ένστικτα και σκότωσε το μικρότερο παιδί της οικογένειας. «Το σκυλί το έχουμε από το 2011. Οκτώ ολόκληρα χρόνια. Έχω ακόμα τρία παιδιά στο σπίτι. Ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Τα άλλα παιδιά δεν κινδύνευσαν από τον σκύλο», είπε. 

Τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειξαν ότι  ο θάνατός του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top