Οριστική αναβολή της δίκης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Απορρίφθηκε η ένσταση των δικηγόρων τους

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δεν αποφυλακίζονται / Νέα ενημέρωση 15:18

Οριστική αναβολή πήρε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της έφεσης κατά της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο σε τουρκικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης: 

Κατατέθηκε ένσταση κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κρίσιμη μέρα για την τύχη των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο – Αποφασίζει το δικαστήριο

Στο κόκκινο η αγωνία των συγγενών των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο – «Περιμένουμε το αποτέλεσμα της δίκης»

Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο της Ανδριανούπολης οι δύο δικηγόροι δήλωσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα η έφεση θα εκδικαστεί αύριο ή έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία θα παραμείνουν προφυλακιστέοι μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό που επιχειρείται τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι να μεταφερθούν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

 

Πληροφορίες από μερίδα των τουρκικών ΜΜΕ, αναφέρουν πως δεν έγινε αποδεκτή η ένσταση των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το δικαστήριο Αδριανούπολης, την οποία και είχαν υποβάλει σήμερα το πρωί.

Aυτό σημαίνει πως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Έβρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, δεν αποφυλακίζονται.

ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

Το πρωί οι γονείς του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη κατάφεραν να τους συναντήσουν στο επισκεπτήριο μετά από πέντε ολόκληρες μέρες.

Αυτό που ανησυχεί την ελληνική πλευρά είναι το ενδεχόμενο στο κατηγορητήριο των δύο στρατιωτικών να προστεθεί και η κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι ελληνικές αρχές μέχρι σήμερα ήταν συγκρατημένα αισιόδοξες ότι η περιπέτεια των δύο στρατιωτικών θα τελειώσει σύντομα, μετά και από τις επαφές που είχαν με την τουρκική πλευρά.

Ωστόσο, η σημερινή αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης δείχνει ότι η Τουρκία επιδιώκει να τραβήξει την υπόθεση. Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα που σημειώθηκε του Ιουλίου του 2016.

Αν δεν κριθεί παράνομη η κράτησή τους, θα οριστεί τακτική δικάσιμος για το μέλλον, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενδέχεται να παραμείνουν στη φυλακή για πολύ καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών, όπου τα ελληνικά σύνορα δεν οριοθετούνται από τον Εβρο, αλλά είναι χερσαία και δεν είναι πάντα ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν είχαν σαν αποτέλεσμα οι δύο στρατιωτικοί να  χάσουν τον προσανατολισμό τους και να βρεθούν σε τουρκικό έδαφος. 

Εκεί έγιναν αντιληπτοί από τουρκικό περίπολο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν αρχικά στο φυλάκιο και έπειτα στην Αδριανούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top