Το BMW Art Car της Julie Mehretu

Η συμμετοχή στον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans

Το BMW Art Car της Julie Mehretu

Το 20ο BMW Art Car παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι. Φιλοτεχνημένο από τη διάσημη σύγχρονη δημιουργό Julie Mehretu που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, το όλο εγχείρημα έρχεται να μεταμορφώσει την αγωνιστική BMW M Hybrid V8 σε ένα παραστατικό έργο τέχνης, συνεχίζοντας μια μακροχρόνια παράδοση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα BMW Art Cars και τις αγωνιστικές κατασκευές. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στη γαλλική πρωτεύουσα, το πιο πρόσφατο μέλος της διάσημης συλλογής των BMW Art Cars θα λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans.

Το BMW Art Car της Julie Mehretu

Τα BMW Art Car με την ιστορία του Le Mans συναντώνται στην Concorso d 'Eleganza.

Το πάντρεμα εικόνας και οχήματος πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια τρισδιάστατης χαρτογράφησης, με την οποία το μοτίβο μεταφέρθηκε στις γραμμές του αυτοκινήτου. Η περίτεχνη περιβολή επιτρέπει στην ειδικά σχεδιασμένη BMW M Hybrid V8 να λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans. Οι οδηγοί, Sheldon van der Linde (RSA), Robin Frijns (NED) και René Rast (GER) της BMW Motorsport, θα συμμετάσχουν με το 20ο BMW Art Car με αριθμό εκκίνησης 20 στο Circuit de la Sarthe στις 15 Ιουνίου.

Όπως και αυτοί, έτσι και η Julie Mehretu περιμένει με ανυπομονησία τον αγώνα: «Πήγα να δω τον αγώνα της BMW M Hybrid V8 στη Daytona και αυτή η εμπειρία ήταν συγκλονιστική. Σχεδιαστές, μηχανικοί, αεροδυναμιστές και τόσα άλλα δημιουργικά μυαλά εργάζονται για να φέρουν αυτό το όχημα στα όριά του. Όταν τώρα βγει στην πίστα, θα εκπληρωθούν τόσα πολλά όνειρα».

Το BMW Art Car της Julie Mehretu

Ο καμβάς για το 20ο BMW Art Car είναι η BMW M Hybrid V8. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW M GmbH διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποδίδει περίπου 640 ίππους, το οποίο αποτελείται από έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα (τελική ταχύτητα έως 345 km/h, ανάλογα με τη χάραξη της πίστας).

Το BMW Art Car της Julie Mehretu

Κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, η BMW M Hybrid V8 θα αντιμετωπίσει ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου στην κατηγορία Hypercars. Το αυτοκίνητο θα συμμετάσχει επίσης στις 24 Ώρες του Le Mans – πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο της BMW M Motorsport που επιχειρεί κάτι τέτοιο μετά την BMW V12 LMR, η οποία κέρδισε τον κλασικό αγώνα το 1999.

 

Η

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top