Έρχονται οι Γάλλοι! Στην Ανατολική Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Σ. Ντε Γκωλ»

Με 22 Ραφάλ και 1.200 ναύτες-Ελληνική φρεγάτα δίπλα του μαζί με 3 γαλλικές

Ελλάδα και Γαλλία εντείνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία με συνεχείς ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, κόντρα στην προκλητικότητα της Τουρκίας. Μάλιστα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» πλέει προς τη χώρα μας, συνοδευόμενο και από ελληνική φρεγάτα.  

Ξεκίνησε η ναυπήγηση των Belharra παρουσία Παναγιωτόπουλου και Παρλί  

Ισχυρά μηνύματα αποτροπής στην Άγκυρα στέλνει επίσης η άσκηση που πραγματοποίησαν προχθες ελληνικές δυνάμεις με τη γαλλική φρεγάτα «Provence» στο Μυρτώο Πέλαγος και στο Στενό των Κυθήρων.   

Τα σενάρια προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, πυρά επιφανείας κατά βραχονησίδας, ενώ  συμμετείχαν  η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» , τέσσερα αεροσκάφη «Φάντομ» και δύο F-16. 

Ελλάδα και σύμμαχοι «καίνε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Στήριξη στην Ελλάδα  η έλευση του «Σαρλ Ντε Γκωλ» στην Ανατολική Μεσόγειο   

Το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» πλέει ήδη στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της αποστολής «Κλεμανσό 22» και έρχεται προς τη χώρα μας, με  το Παρίσι να αποδεικνύει ότι στηρίζει στρατιωτικά σε κάθε ευκαιρία την Αθήνα. 

Δένδιας – Λε Ντριάν: Στρατηγικοί σύμμαχοι Ελλάδα και Γαλλία

 «Σίγουρα υπάρχει και το μέρος εκείνο της συνεργασίας με τους κύριους εταίρους μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου  Σ. Μαρτινό,  στη «Μεντιτερανέ» 

Το «Ντε Γκολ»  θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τον Απρίλιο. Μεταφέρει  22 αεροσκάφη Rafale, δύο αεροσκάφη επιτήρησης, τρία ελικόπτερα και 1.200 ναύτες. Στη μόνιμη δύναμη του αεροπλανοφόρου περιλαμβάνονται 3 γαλλικές φρεγάτες και ένα πυρηνικό υποβρύχιο. Δίπλα στο «Ντε Γκολ» πλέει και η ελληνική φρεγάτα «Αδριάς». 

 Θα εργαζόμαστε μαζί:Το Κοινό Ανακοινωθέν Ελλάδας-Γαλλίας-Kύπρου-Αιγύπτου

Την ίδια στιγμή, 97 χώρες στηρίζουν την υποψηφιότητα της Ελλάδας για να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος  Δένδιας «η χώρα μας προωθεί την ειρηνική επίλυση των διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο και επίσης, όπου χρειάζεται, με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top