Σαμοθράκη: Οι στοχευμένες δράσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού

Για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί το νησί

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με φορείς της Σαμοθράκης

Με στοχευμένες δράσεις που θα κινηθούν σε δύο άξονες, απαντά το υπουργείο Τουρισμού στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο νησί της Σαμοθράκης.

Σε σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με τον πρόεδρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλήνια, αλλά και με τον νέο δήμαρχο, Νίκο Γαλατούμο, εστίασε στο πλέγμα δράσεων που θα «τρέξει» το Υπουργείο.

Ο πρώτος άξονας, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα αφορά τη συνολική τουριστική θεώρηση στο νησί και, προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Τουρισμού «θα μεταφέρει τα λιμνάζοντα προβλήματα του νησιού στα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την άμεση επίλυσή τους».Σε πρώτο επίπεδο, όπως τονίστηκε, θα υπάρξει βοήθεια για την άμεση ανακούφιση και σε δεύτερο επίπεδο, μια μακρόχρονη στρατηγική, που θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σαμοθράκη: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για μη εκτέλεση δρομολογίων των πλοίων

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άξονα των δράσεων, αυτός έχει να κάνει καθαρά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Τουρισμού, και ο υπουργός εστίασε στην καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, αλλά και σε ενέργειες όπως η αδειοδότηση του κάμπινγκ, αλλά και η αξιοποίηση του Ξενία.

Πλέον, όλες οι δυνάμεις του υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών στη Σαμοθράκη εστιάζουν στην άνθιση των τουριστικών ροών τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφτεί το χαμένο έδαφος του Αυγούστου.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Θεοχάρης, για μια ακόμη φορά, στάθηκε στη σημασία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και πως αυτή, εάν υφίστατο για τη Σαμοθράκη, θα λειτουργούσε ευεργετικά στην εξέλιξη των τουριστικών ροών προς το νησί.

Σαμοθράκη: Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το χάος με τα πλοία

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, αυτό εντοπίζεται στη μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού σε ετήσια βάση, όπως ανάφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας. «Πάμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε σταθερότητα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ένα ζήτημα αφορά και το Μουσείο της Σαμοθράκης το οποίο για πέντε χρόνια παραμένει κλειστό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χαρτοφυλάκιο των τουριστικών προϊόντων που διαθέτει το νησί. Μάλιστα, η νέα δημοτική αρχή, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος δήμαρχος, θα κινηθεί άμεσα για το άνοιγμα των θυρών του Μουσείου, όπως και της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής στο εξωτερικό.

Το χρονικό της ταλαιπωρίας τουριστών και επισκεπτών του νησιού

Η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την Κυριακή 11 Αυγούστου, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη, κάτι που είχε επαναληφθεί στις αρχές του 2019 και είχε διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Από την Κυριακή, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας-Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ». Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top