ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Γεωργιάδη- Δημητριάδη: «Σε ποιες μίζες αναφερόσασταν;»- «Ανακαλέστε! Με αδικείτε»

Tι ειπώθηκε μεταξύ τους στην Ολομέλεια της Βουλής

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη.

«Η ΝΔ είναι υπέρ της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας μας για να έχουμε επιτέλους οικονομική πρόοδο. Γιατί βεβαίως, οικονομική πρόοδο δεν θα έχουμε με το οικονομικό μοντέλο της Κούβας, που πήγε ο Τσίπρας τώρα εκεί να προσκυνήσει, αλλά με το οικονομικό μοντέλο της φιλελεύθερης οικονομίας. Εντάξει ας ψηφίζει τη φιλελεύθερη οικονομία στη Βουλή και ας προσκυνάει και τον Κάστρο. Δεν χάλασε ο κόσμος» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής και συνέχισε:

«Κλείνω με ένα θέμα πιο σημαντικό. Βλέπω τον συνάδελφο τον κ.Δημητριάδη» και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Είδα μία συνέντευξη σας, στην οποία είπατε ότι το ΤΑΙΠΕΔ κάνει ιδιωτικοποιήσεις μόνο και μόνο για να παίρνουν μίζες οι ταϊπεδητζήδες. Επειδή πρόεδρος ήταν ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος έγινε και υφυπουργός, θα ήθελα να μου εξηγήσετε σε ποιες μίζες αναφερόσασταν, σε ποιους ταϊπεδητζήδες, κι αν επιμένετε στην δήλωσή σας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είστε βουλευτής. Δεν θα τα λέτε στο καφενείο, τώρα γίνεστε σοβαρός».

Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε και πήρε το λόγο για να απαντήσει. «Κύριε Γεωργιάδη θα σας παρακαλούσα όταν κάνετε δήλωση για συνάδελφό σας, να ενημερώνεστε. Αναπαράγετε ένα τρολ συγκεκριμένο και το ξέρετε πολύ καλά, το οποίο δεν ξέρω από πού το βρήκατε ή από πού προκύπτει. Προφανώς μιλάτε για μια συνέντευξή μου σε κάποιο τοπικό κανάλι, πριν από 15 μέρες, γιατί εκεί μίλησα για το ΤΑΙΠΕΔ, σε ότι έχει να κάνει με τη ΔΕΗ» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Είπα και ξεκαθάρισα την άποψή μας, η οποία είναι η εξής: Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα ταμείο, το οποίο εξ ορισμού κάνει αποκρατικοποιήσεις με στόχο να πηγαίνουν τα χρήματα κατευθείαν στο χρέος, μείον τα έξοδα ποσοστών που έχουν να κάνουν με έξοδα από τις πωλήσεις. Δεν κατήγγειλα κανέναν ότι παίρνει χρήματα, δεν αναφέρθηκα ποτέ σε κανέναν, καταρχήν δεν το γνωρίζω για να το πω. Σας παρακαλώ πολύ. Δεύτερον έχω κάνει επανειλημμένες δηλώσεις και στην Βουλή, ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι το δικό σας μοντέλο ανάπτυξης, το υπερταμείο είναι το δικό μας. Θα σας παρακαλούσα να ανακαλέσετε επί του προσωπικού γιατί με αδικείτε».

Οι φωνές - με κλειστά τα μικρόφωνα- συνεχίστηκαν από τα έδρανα της Βουλής, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Δείτε το απόσπασμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top