ΘΡΙΛΕΡ με τροπολογία Μουζάλα – Αρνούνται να την ψηφίσουν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την κατέθεσε, την πήρε πίσω και μετά την ξανακατέθεσε για να ψηφιστεί σήμερα

​Ο κακός χαμός έχει γίνει με την τροπολογία του Γ. Μουζάλα στον αναπτυξιακό νόμο, η οποία αποσύρθηκε και επανακατατέθηκε στη βουλή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Όπως έχει γράψει και το star.gr, η κατάθεση της τροπολογίας το βράδυ της Τρίτης, είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση και να ζητήσει την απόσυρσή της.

Ο κ. Σταθάκης έκανε δεκτό το αίτημα, την απέσυρε, αλλά επανακατατέθηκε με κάποιες αλλαγές.

Η συγκεκρ��μένη τροπολογία αλλάζει τη σύνθεση των δευτεροβάθμιων επιτροπών, οι οποίες εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου.

Αντιδράσεις όμως για τη συγκεκριμένη τροπολογία υπήρξαν και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, με πέντε βουλευτές του κόμματος να απειλούν με επιστολή τους ακόμα και να καταψηφίσουν σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί εκ νέου.

Οι βουλευτές, Χ. Καραγιαννίδης, Α. Καββαδία, Γ. Ψυχογιός, Γ. Πάλλης και Χ. Παπαδόπουλος, ζητούν από τον υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να συναποφασίσουν τι πρέπει να γίνει και ποια είναι η πολιτική του κόμματος στο μεταναστευτικό.

«Αν αυτή ψ��φιστεί αυτό θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», προειδοποιούν.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

Θέμα: Τροπολογία Μουζάλα
Σ/φοι, σ/φισσες, στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σ. Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προήγουμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και δεν υπαγορεύεται καν απο το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε.

Ζητούμε από ��ον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποια είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο συντρ. Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας. Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top