Πολυνομοσχέδιο: Οκτώ άρθρα θα καταψηφίσει ο Νικολόπουλος

Δείτε τι εξηγεί σε δήλωση του

​Δήλωση με την οποία εξηγεί ότι θα καταψηφίσει οκτώ άρθρα του Πολυνομοσχεδίου, εξέδωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, διευκρινίζοντας πάντως, ότι θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, γιατί αισθάνεται δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνω “χειροκροτητής” επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό “ναι σε όλα”. Δεν θα ψηφίσω τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15, γιατί αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές δεσμεύσεις του κόμματός μου και σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης» τονίζει.

Ο κ.Νικολόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπο��εί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο, όπως αναφέρει, «οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος».

Τι δεν θα ψηφίσει;

Όπως ο ίδιος εξηγεί στην δήλωση του, «είναι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ, όπως για τις συντάξεις, για την κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, μαζί με την υπερβολή που “σκοτώνει”, δηλαδή να πληρώνουν ακόμη και αυτοί που οφείλουν από ένα έως πέντε ευρώ, την ίδια ώρα που άλλοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές, που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες».

«Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσω την επίμαχη διάταξη που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες (που είχα και εγώ ψηφίσει τότε) στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους), να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία», συνεχίζει ο κ.Νικολόπουλος.

Κλείνοντας τονίζει ότι δεν θα γίνει «συνεργός» στο «λουκετάρισμα» τη�� Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και εκφράζει τη θλίψη του γιατί «μέσα σε τόσα άρθρα και τόσες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχουν δύο γραμμές για την επαναφορά του αφορολόγητου των τέκνων και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και λοιπών προνοιών, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top