Γιατί ο Σόιμπλε «σκλήρυνε» πάλι την στάση του απέναντι στην Ελλάδα

Σε ρόλο «καλού και κακού» αστυνομικού με την Μέρκελ

Γιατί ο Σόιμπλε «σκλήρυνε» πάλι την  στάση του  απέναντι στην Ελλάδα
Τους λόγους για τους οποίους ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε Γιέγκερ διαμήνυσε στον αμερικανό ΥΠΟΙΚ ότι η Γερμανία έχει επιδείξει την μέγιστη δυνατή ευελιξία για την Ελλάδα ανέλυσε ο Τάσος Τέλλογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε, η πάγια απάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι ότι ο κ. Λιού δέν πληρώνει για την ελληνική διάσωση και ότι η Ευρώπη πληρώνει. Προκαταβολικά ο κ. Σόιμπλε έδωσε μια συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση της εβδομαδιαίας "Ντι Τσάιτ" στην οποία λέει στο ερώτημα για τον Γ.Βαρουφάκη πώς δέν διαλέγει τον συνομιλητή του, ότι ακόμα και με ανατολικογερμανούς κομμουνιστές υπουργούς συνομιλούσε.

Ο γερμανός οικοδεσπότης του G7 ισχυρίζεται ακόμα ότι η Ελλάδα έχει τους περισσότερους κατά κεφαλήν δημοσίους υπαλλήλους και ότι προσθέτει και άλλους, ενώ υπενθυμίζει ότι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα είναι ψηλότερος απ’ ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Όπως πρόσθεσε o T. Tέλλογλου, μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε φαίνεται να υπάρχει ένας καταμερισμός εργασίας, που θυμίζει τον «καλό και κακό αστυνομικό» στις κινηματογραφικές ταινίες! Η Μέρκελ δείχνει κατανόηση στον κ. Τσίπρα, όπως έδειχνε στον κ. Σαμαρά και πιο πριν στον Γ.Παπανδρέου, αλλά για τις λεπτομέρειες παραπέμπει στον Σόιμπλε, και αυτός με την σειρά του στο ΔΝΤ! Για αυτό και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του Αλέξη Τσίπρα στον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Ο κ. Λιου συνοδεύεται από τρεις σημαντικούς αμερικάνους οικονομολόγους στη Δρέσδη που τους έχει καλέσει αύριο το πρωί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης ο Σόιμπλε.

Τον τίτλο της συζήτησης τον έχει ορίσει ο ίδιος : «Βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς την δημιουργία νέων χρεών». "Για να δανειστούμε τα λόγια του, αυτός είναι ο υπουργός Οικονομικών με αυτόν πρέπει να τα βρούμε. Και όπως και τις άλλες φορές θα τα βρούμε στη μέση του δρόμου" ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου. Πάντως, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι δεν έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στις συνομιλίες με την Ελλάδα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top