Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Δραγασάκη-Βαρουφάκη με την Deutsche Telekom

Υπήρξε ταύτιση απόψεων για το μέλλον του ΟΤΕ

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Δραγασάκη-Βαρουφάκη με την Deutsche Telekom
​Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο Υπουργείο Οικονομικών.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομι��ών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, και την Deutsche Telekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, κ. Κλαούντια Νέματ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και η ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην πορεία της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Κατά τη συνάντηση, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό, τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, για αυτό και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει, ώστε να επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ.Δραγασάκης, δήλωσε: «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της Πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».
«Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Νέματ, δίνοντας συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του οργανισμού για την εξαιρετική τους δουλειά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top