Για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ενημέρωσε ο Α. Τσίπρας τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κύπρου

Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κύπρου εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, κατά την μεταξύ τους συνάντηση στη Λευκωσία, γιατί «η κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Χρυσόστομο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι «οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώνουν του λαούς και όχι να τους χωρίζουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και είπε ότι εύχεται να πετύχει στο έργο του, γιατί «η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε επίσης ότι κατά τη συνάντηση που είχαν αντάλλαξαν απόψεις εφ' όλης της ύλης.

Νωρίτερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τον υποδέχτηκε ο Υπου��γός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, καθώς και τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top