Υπερψηφίστηκαν το νέο χωροταξικό και… η Αγια-Σοφιά

Με τη συναίνεση όλων των κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Υπερψηφίστηκαν το νέο χωροταξικό και… η Αγια-Σοφιά
Νόμος του κράτους είναι πλέον το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η Αγια-Σοφιά.

Το νομοσχέδιο για το Νέο Χωροταξικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής υπερψηφίστηκε στο σύνολό του, με την επίμαχη διάταξη να καταψηφίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

«Άλλα έλεγε η κυρία Δούρου προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Άλλα έλεγε ο κ. Στρατούλης, άλλα το κόμμα. Άλλα ψήφιζαν στην έναρξη της Επιτροπής άλλα στη λήξη της. Άλλα υποσχόταν ο κ. Τσίπρας τη Δευτέρα κι άλλα έλεγε την Τρίτη» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει «να τα έχει με όλους καλά, νομίζοντας πως έτσι θα πάρει την εξουσία».

Για ακατανόητο «μπρος-πίσω» από την αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε εξάλλου, λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης ο οποίος σημείωσε πως είχε δοθεί εντολή στις υπηρεσίες να αναμένουν τροπολογίες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα Άλσου�� να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχη για λίγο πνεύμονα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του βασικού παραχωρητηρίου. Όχι περαιτέρω επέκταση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση σημαίνει πολιτισμικής και αθλητικής αναβάθμισης. Θα δώσει ζωή στην περιοχή. Θα έχει ελάχιστα υποκαταστήματα, ενώ προβλέπονται πρόσθετα μέτρα υπέρ του Άλσους. Νομίζω πως αδίκως έχουν υπάρξει οι όποιες ανησυχίες» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.

«Για το γήπεδο της ΑΕΚ είμαστε υπέρ. "Ναι" στα άρθρα 81-82. Είναι ένα έργο πολιτισμού και μνήμης. Θα έχει μουσείο που όλοι πρέπει να βλέπουν τι έγινε στη Σμύρνη και άλλα ιστορικά θέματα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης.

«Θα υπερψηφίσουμε το άρθρο 81. Δεν μας βρίσκει αντίθετους, αρκεί να μην υπάρχει τσιμεντοποίηση. Και μόνο ο τίτλος "Νέα Φιλαδέλφεια - Αγιά Σοφιά" φαίνεται ότι έχει επηρεάσει πάρα πολλούς που δεν θέλουν να το δουν, γιατί είναι βαθιά ελληνικό» σημείωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

«Το θέμα της ΑΕΚ υπερκάλυψε το θέμα της Αθήνας. Έγιναν δεκτές από το υπουργείο κάποιες προτάσεις μας. Αυτές ήταν η διασφάλιση του Άλσους ως προς το υπόλοιπο μέρος του. Τα πάρκινγκ θα πρέπει να βρίσκονται εκτός ορίου του Άλσους. Ολόκληρο το Άλσος θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία» υποστήριξε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Να πρέπει να ανήκει στο κράτος. Το θέμα είναι ποιος θα έχει την ιδιοκτησία του γηπέδου. Ποιες ανάγκες θα εκπροσωπεί. Το κύριο είναι η ιδιοκτησία στο γήπεδο της ΑΕΚ. Εμείς λέμε τελικά ναι στο γήπεδο. Όμως δεν συμφωνούμε να είναι ιδιοκτησία μιας επιχείρησης όπως είναι η πρόταση του νομοσχεδίου» δήλωσε, τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top