Αυτός είναι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που εξόργισε την κυβέρνηση!

«Οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν μετά τις διακοπές του σκι» δήλωσε

Αυτός είναι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που εξόργισε την κυβέρνηση!

Εξοργισμένη είναι η κυβέρνηση αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας προσωπικά από τις αμετροεπείς δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για απόσταση δισεκατομμυρίων και μιλίων που χωρίζει την Αθήνα και την τρόικα και για αποφάσεις για την Ελλάδα που θα ληφθούν «μετά τις διακοπές του σκι».

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν αιχμηρή: «Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, που δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις που έχουμε εδώ με την τρόικα, να έχει το θάρρος της γνώμης να την πει με το όνομα του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα».

Αν και ο ίδιος ο αξιωματούχος δεν βγήκε να αναλάβει την ευθύνη των λεγομένων του δημόσια, σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για τον πρόεδρο του Euroworking Group Τόμας Βίζερ!

Ο 59χρονος Αυστριακός οικονομολόγος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς Ευρωπαίους αξιωματούχους που από άλλους χαρακτηρίζεται ως «φίλος της Ελλάδας» και από άλλους ως «ταλιμπάν τεχνοκράτης».

Ο ρόλος του στην ΕΕ είναι καθοριστικός καθώς, αν και το EWG του οποίου προεδρεύει είναι υποβοηθητικό όργανο, ουσιαστικά οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες του έχουν πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ένας λόγος παραπάνω για να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του…

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top