Έντονη αντίδραση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την επίθεση στον Καμίνη

Κεδίκογλου: δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει τις πρακτικές των κουκουλοφόρων

Έντονη αντίδραση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την επίθεση στον Καμίνη
Την έντονη καταδίκη και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους προκάλεσε η φραστική επίθεση που δέχθηκε​ από αντιεξουσιαστές ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης χθες το βράδυ, την ώρα που βρισκόταν στην «Τεχνόπολη» μαζί με την οικογένειά του.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, καταδίκασε και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η επίθεση κουκουλοφόρων στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη για τη θέση του υπέρ της εφαρμογής του νόμου στη «Βίλλα Αμαλία», είναι απόλυτα καταδικαστέα για την Κυβέρνηση.

Θα ευχόμασταν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, μια και που, πλέον, κατέχει και το θεσμικό ρόλο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα καταδίκαζε την επίθεση. Δυστυχώς, με τη μέχρι τώρα στάση του για άλλη μια φορά ενθαρρύνει αντίστοιχες πρακτικές.

Ένα μόνο πρέπει να γνωρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νεολαία του που επιμένουν να προκαλούν: Ότι όλα τα στέκια ανομίας, τα ορμητήρια των κουκουλοφόρων και η απλόχερη πολιτική κάλυψη που απολάμβαναν, τελειώνουν οριστικά».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, για την επίθεση εναντίον του Γ. Καμίνη:

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και της οικογένειας του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Τέτοιου είδους ενέργειες δυναμιτίζουν την δημοκρατική ομαλότητα που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας ειδικά αυτήν τη περίοδο. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με ενότητα να καταδικάσουν την τυφλή βία».

Για τη γενίκευση των φαινομένων βίας και την επίθεση στο Dήμαρχο Αθηναίων, η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε:

«Τα φαινόμενα βίας και ανομίας αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους και δεν μπορεί να αποτελούν εστίες ανομίας.

Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη, τα πολιτικά κόμματα, τον πνευματικό κόσμο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, να υψώσουμε ένα τοίχος και να πούμε όχι στη βία.

Η βία είναι φασισμός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top