Αποκλειστικό Star: Στο στόχαστρο των δανειστών τα «κρυφά» μπόνους στο Δημόσιο

Επιβαρύνουν το δημοσιονομικό κόστος

Διάφορες "κρυφές" παροχές στο Δημόσιο, οι οποίες δεν μπαίνουν στην τσέπη των δικαιούχων, επιβαρύνουν όμως το δημοσιονομικό κόστος, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δανειστών μας.

*Κατασκηνωτικό επίδομα.

*Επίδομα παιδικών σταθμών

*Επιμορφωτικά ταξίδια.

*Κουπόνια διατροφής

*Επιδότηση κυλικείου.

*Δωρεάν διανομή γάλακτος.

*Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος και

*Δωρεάν ολιγοήμερες διακοπές.

Εφτά υπουργεία έχουν δικές τους κατασκηνώσεις, όπως και πάμπολλοι δήμοι. 76 έχει μόνο το υπουργείο Παιδείας. Τουλάχιστον έξι ακόμη υπουργεία επιδοτούν τις διακοπές των παιδιών των υπαλλήλων τους, σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις.

Η υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνει στο Star ότι «στη χώρα υπήρχε μια επιδοματική πολιτική στην οποία η Αριστερά ήταν απέναντι. Δίδονταν επιδόματα και με έναν πελατειακό τρόπο. Βεβαίως δεν θα υπάρξει μείωση μισθού».

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, λέει ότι «καταβάλλονται κυρίως σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες. Στον στενό δημόσιο τομέα έχουν περιοριστεί ασφυκτικά».

Εκπαιδευτικοί, γιατροί, τραπεζοϋπάλληλοι, αλλά και στελέχη σε φορείς του Δημοσίου έχουν εξασφαλίσει δωρεάν επιμορφωτικά ταξίδια ή και μίνι δωρεάν διακοπές ως μπόνους.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, απαντά ότι «δεν είναι επιδόματα. Είναι μισθός. Κι έχει κριθεί δικαστικά. Περικοπή τους σημαίνει επέμβαση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργησή τους».

Έκπτωση κατά 50% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος έχει εξασφαλίσει το προσωπικό της ΔΕΗ, ενώ στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, προσφέρεται γάλα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, αναφέρει ότι «γάλα παίρνουν οι εργαζόμενοι στα βαρέα κι ανθυγιεινά. Άρα έρχονται να σώσουν τη χώρα παίρνοντας το γάλα που είναι για την υγεία τους», ενώ ο Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είπε ότι «νομίζω ότι είναι υπερβολές αυτά που ζητάνε. Μιλάμε για ψίχουλα.»

Παλαιότερα υπήρχαν και επιδόματα που έβγαζαν μάτι, όπως το επίδομα αγαμίας για τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια, που έφταναν 40 χρονών, χωρίς να έχουν παντρευτεί. Έπρεπε να φτάσει η οικονομική κρίση στο κόκκινο, για να καταργηθούν πριν από πέντε χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top