Ολλανδία: Επεισόδια και συλλήψεις μετά από διαδηλώσεις κατά του lockdown

Οι πολίτες αντιδρούν για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Επεισόδια στην Αϊντχόβεν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Κατά του lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τα μεσάνυχτα διαδήλωσαν την Κυριακή εκατοντάδες Ολλανδοί. Οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00-4.30), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Κατά τα επεισόδια, η αστυνομία έκανε χρήση αύρας εκτόξευσης νερού υπό πίεση, ενώ υπήρχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

επεισόδια Ολλανδία

Επεισόδια στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Μουζέουμπλαϊν στο κέντρο του Άμστερνταμ, συνελήφθησαν περίπου 100 διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 άνθρωποι, ενώ στην Αϊντχόβεν, στη νότια Ολλανδία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων.

Πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αϊντχόβεν λεηλατήθηκαν. Το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Ουρκ, στη βόρεια Ολλανδία, πυρπολήθηκε ένα κέντρο ιχνηλάτισης της Covid-19. 

Ολλανδία φωτιά σε κέντρο Covid-19

Ένα κέντρο ιχνηλάτισης της Covid-19 πυρπολήθηκε στη βόρεια Ολλανδία. Ap Images

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top