Μέρκελ: «Προχωρήστε σε lockdown - Έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα»

Τι είπε σε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με το Politico

Τι λένε ομογενείς σε Γαλλία και Γερμανία για το νέο lockdown στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της ΕΕ να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα και να προχωρήσουν σε lockdown, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. 

Γερμανία: Σε μερικό «lockdown» από τις 2 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στις Βρυξέλλες, Ντέιβιντ Χέρσζενχορ, η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε έκκληση στους ηγέτες να επιβάλλουν στις χώρες τους lockdown, προκειμένου να σταματήσει το σαρωτικό δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Θα έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα», φέρεται να είπε, σημειώνοντας πως οι πολίτες είναι κουρασμένοι, αλλά έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να δούμε «τα νοσοκομεία να γεμίζουν».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε την ανάγκη για «υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού». 

Γαλλία: Σε ισχύ από το πρωί το νέο lockdown - Κοσμοσυρροή στα κομμωτήρια

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την ελπίδα ότι στα τέλη του 2020- αρχές του 2021, δύο με τρία εμβόλια θα είναι στη διάθεση των πολιτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top