Άγγλος παίκτης έχασε μεγάλο χρηματικό έπαθλο γιατί απάντησε το σωστό: "Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας"

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

"Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;", ρωτήθηκε κι ο παίκτης απάντησε: "Έλληνας", με τον παρουσιαστή να ανταπαντά: "Ήταν Μακεδόνας, γεννήθηκε στην Πέλλα! "

23.000 λίρες έχασε ο άγγλος παίκτης επειδή γνώριζε καλά την ιστορία. Ο ανιστόρητος παρουσιαστής σε γνωστό τηλεοπτικό παιχνίδι της Μεγάλης Βρετανίας, έκανε ...λάθος μαθήματα στον τηλεοπτικό αέρα, με τον παίκτη να τον κοιτάζει μουδιασμένος!

Με τον αγράμματο παρουσιαστή δε συμφωνεί ούτε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ : "Η Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας"

"Δεν θέλω να έχουμε ψευδαισθήσεις. Ο κόσμος που χτίζει ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας ελληνικός κόσμος. Ο κόσμος που αφήνει ο Αλέξανδρος μετά τον θάνατο του είναι ένας ελληνικός κόσμος. Γιατί δεν θέλουμε να το καταλάβουμε;;;;", δήλωσε σε εκπομπή ο Λιουπτσο Γκεοργκιέφσκι.

Τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών

Τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται καθημερινά το Μουσείο - κόσμημα - των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα. Κατασκευάστηκε το 1993, με σκοπό να συντηρήσει, να διασώσει και να αναδείξει τους πολύτιμους θησαυρούς που ανακάλυψε το 1977 η ανασκαφική ομάδα του διακεκριμένου αρχαιολόγου Ανδρόνικου. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη ξένοι καθηγητές που δεν γνωρίζουν τη μεγάλη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας.

"Οι Σκοπιανοί είναι προκλητικοί. Δεν τους αφήνουμε να μπουν στα μαγαζιά μας"

Ανάμεσα τους υπάρχουν και τουρίστες από τα Σκόπια. Προκλητικοί και ειρωνικοί λένε οι κάτοικοι της περιοχής. Δεν διστάζουν να φορούν μπλούζες με τον Ήλιο της Βεργίνας. 

Από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 επισκέφθηκαν το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, 164.140 άτομα. Ελάχιστοι από αυτούς είναι Έλληνες. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ξένοι τουρίστες και μάλιστα αρκετοί από την Άπω Ανατολή.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top