Οι Τζιχαντιστές είχαν στα σκαριά την μεγαλύτερη επίθεση στην Ευρώπη: Θα «χτυπούσαν» τη «Λα Σαγράδα» και ένα λιμάνι

Οι άλλοι δυο στόχοι όπου είχαν σκοπό να σπείρουν τον όλεθρο μετά την Λα Ράμπλα

Μόνο… «μοναχικοί λύκοι» δεν ήταν όπως φαίνεται οι τρομοκράτες που σκόρπισαν τον τρόμο στην Βαρκελώνη.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν έναν πολύ καλά οργανωμένο πυρήνα τρομοκρατών, ο οποίος είχε στόχο να προκαλέσει το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Espaniol», οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να ρίξουν ένα βαν με εκρηκτικά στη Λα Ράμπλα, ένα δεύτερο στη «Σαγράδα Φαμίλια» και ένα τρίτο στο λιμάνι της πόλης

Για τον λόγο αυτό, φέρονται να είχαν νοικιάσει όχι δυο όπως αρχικά είχε γραφτεί, αλλά τρία βαν.

Το δημοσίευμα, επισημαίνει πως το ναό της «Σαγράδα Φαμίλια» επισκέφτηκαν μόνο το 2016 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ τον πεζόδρομο της Λα Ράμπλας περπατούν καθημερινά περίπου 300.000 άνθρωποι.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν οι βόμβες που σχεδίαζαν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του. 

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ

ΤΙ «ΧΑΛΑΣΕ» ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Η έκρηξη που έγινε σε οικία στην πόλη Αλκανάρ, μια μέρα πριν την επίθεση στη Λα Ράμπλα, ήταν αυτή που φαίνεται πως άλλαξε τα σχέδια τους.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μέσα στο σπίτι αυτό, βρέθηκαν περισσότερες από 20 φιάλες με βουτάνιο καθώς και η ουσία acetone peroxide (TATP) που έχει το παρατσούκλι «μητέρα του σατανά» για τον μεγάλο αριθμό των εκούσιων εκρήξεων που προκαλεί.

Όταν κατάλαβαν ότι η έρευνα στο σπίτι θα αποκάλυπτε τις ταυτότητες τους άρα και τα σχέδια τους, έδρασαν αστραπιαία αυτοσχεδιάζοντας.

Έτσι πήραν το λευκό βαν και χτύπησαν αρχικά την Λα Ράμπλα και στη συνέχεια την πόλη Καμπρίλς.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΜΠΡΙΛΣ

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν - στην περίπτωση που υλοποιούσαν το αρχικό τους σχέδιο - θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά με τηλεχειρισμό ή αν θα ενεργοποιούσαν και κάποιο γιλέκο με εκρηκτικά το οποίο θα είχαν ζωστεί.

Όλο αυτό το σχέδιο, αν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά μετά από μήνες μιλάμε για έναν οργανωμένο πυρήνα τρομοκρατών και όχι «μοναχικούς λύκους» όπως στην περίπτωση της Νις ή του Βερολίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top