Δεν έχουν ΤΕΛΟΣ οι προκλήσεις Ερντογάν: «Για μας η Ευρώπη δεν έχει αξία»

Μετά το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης ξεφτιλίζει και τους Ευρωπαίους

Δεν έχουν ΤΕΛΟΣ οι προκλήσεις Ερντογάν: «Για μας η Ευρώπη δεν έχει αξία»

​Όσο πάει και κλιμακώνει την προκλητική του ρητορική ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Τρίτη ζήτησε με θράσος την επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης και σήμερα στο ίδιο ύφος επιτέθηκε στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι η ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Άγκυρα δεν έχει καμία αξία για την κυβέρνησή του και ότι παίρνει το μέρος τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά ότι φροντίζουμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν έχουμε δει συγκεκριμένη υποστήριξη από τους δυτικούς μας φίλους... Καμία από τις υποσχέσεις δεν έχει τηρηθεί», τόνισε ο Σουλτάνος Ερντογάν κατά τη διάρκεια διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Με περισσό θράσος και αλαζονεία πρόσθεσε μάλιστα ότι «θα υπάρξει συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο, και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η ψηφοφορία δεν έχει αξία στα μάτια μας».

Υπενθυμίζεται ότι ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ – Τουρκίας, λόγω των μαζικών διώξεων αντιφρονούντων από το καθεστώς Ερντογάν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως είναι γνωστό πάνω από 125.000 άνθρωποι, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, Κούρδοι πολιτικοί, κ.α έχουν συλληφθεί ή απολυθεί από τις δουλειές τους με την κατηγορία ότι στήριξαν το πραξικόπημα.

Αυτό έχει εξοργίσει τον Ερντογάν και τα μέλη της κυβέρνησής του, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται περισσότερο για τα δικαιώματα των συνωμοτών παρά για τη σοβαρότητα των ίδιων των γεγονότων.

«Από τη μία πλευρά χαρακτηρίζετε το PKK τρομοκρατική οργάνωση και από την άλλη έχετε τρομοκράτες να περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους των Βρυξελλών. Τι είδους ειλικρίνεια είναι αυτή;», δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στην παρουσία οπαδών του PKK στον τόπο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας τον Μάρτιο και κατηγορώντας την ΕΕ για διπροσωπία.

Απαντώντας μάλιστα στις κατηγορίες εναντίον του τόνισε ότι «είναι καλό να αποκαλούν οι Ευρ��παίοι κάποιον ‘‘δικτάτορα’’, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν τους συμφέρει».

Τέλος αναφέρθηκε και στην εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι με την νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου «δεν βγήκε ο λογαριασμός των Ευρωπαίων, γιατί είχαν κάνει διαφορετικούς υπολογισμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top