ΝΤΡΟΠΗ! Νταήδες πέταξαν στην τουαλέτα τη σχολική τσάντα κωφού συμμαθητή τους

Χαμός στο Facebook από την κοινοποίηση της είδησης

​Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε ο Άλεξ Χερνάντες στα χέρια συμμαθητών του, οι οποίοι θεώρησαν σκόπιμο να δείξουν πόσο δυνατοί και… ξεχωριστοί είναι, αρπάζοντας την τσάντα του και πετώντας την, με ό,τι περιείχε μέσα στις σχολικές τουαλέτες.

Μια λεπτομέρεια που κάνει ακόμα πιο ντροπιαστική τη συμπεριφορά αυτή των νταήδων; Ο Άλεξ από ενός έτους είναι κωφός και μέσα στην τσάντα του είχε και το κοχλιακό του εμφύτευμα με το οποίο ακούει!

Ο 15χρονος μαθητής λυκείου στη Νεμπράσκα κυκλοφορεί με ένα κοχλιακό εμφύτευμα στα αυτά του, όμως κάποιοι από τους συμμαθητές του, που προφανώς δεν έχουν διδαχθεί ούτε την ευγένεια, ούτε την αλληλεγγύη, αλλά ούτε και τον σεβασμό σε κάθε ανθρώπινο ον, τον κοροϊδεύουν μια ζωή τόσο για το εμφύτευμα, όσο και για τις ουλές που έχει από τις πολλές εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί από νήπιο.

37E667D700000578-0-image-m-18_1472994589284.jpg

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν δύο νταήδες συμμαθητές του Άλεξ έκλεψαν την τσάντα του, η οποία περιείχε τα βιβλία του, το τάμπλετ του, την μπαταρία, το κοχλιακό εμφύτευμα και τα λεφτά του.

Από τις κάμερες ασφαλείας αποδείχθηκε ποιοι ήταν οι δράστες που είχ��ν την φαεινή ιδέα να σπάσουν πλάκα με την αναπηρία του συμμαθητή τους.

«Νομίζουν ότι είναι εντάξει να κάνουν bullying σε έναν κουφό μαθητή, αλλά δεν είναι. Δεν είναι εντάξει να κάνεις bullying σε κάποιον με αναπηρία, κουφό ή με δυσκολίες στην ακοή, ή σε οποιονδήποτε άλλο», είπε ο Άλεξ όταν έγινε γνωστή η ιστορία του μέσα από μια ανάρτηση της αδελφής του στο Facebook.

Μάλιστα, με το που έγινε η ανάρτηση ένα κύμα συμπαράστασης στον Άλεξ σηκώθηκε τόσο από ανθρώπους με αναπηρίες, όσο και από άλλους που δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

37E667EF00000578-0-image-m-20_1472994681320.jpg

Δημιούργησαν λοιπόν μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων στο GoFundMe, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει ο Άλεξ να αγοράσει ξανά τα σχολικά του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου και όσους μου έγραψαν ότι με υποστηρίζουν. Είμαι πολύ χαρούμενος. Με έκανε να νιώσω ότι δεν είμαι μόνος. Είπαν ότι είναι εδώ για να με στηρίξουν και ότι ξέρουν πώς είναι να είσαι κουφός. Είμαι τόσο χαρούμενος», είπε.

Παρ’ όλ’ αυτά ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο και ότι θα είναι καλύτερο για εκείνον αν αλλάξει και πάει κάπου αλλού.

«Έχω φίλους με προβλήματα ακοής που πάνε σε ένα άλλο σχολείο και λένε ότι είναι καλό. Έχουν πολλή υποστήριξη και δεν τους κάνουν bullying», είπε.

37E667D300000578-0-image-a-19_1472994612395.jpg

Στην απόφασή του τον στηρίζει και η μητέρα του.

«Σήμερα ήταν το παιδί μου, αύριο θα είναι το παιδί κάποιου άλλου. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε στο bullying», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top