Γκιουλέν στις ΗΠΑ: Μην κάνετε τη χάρη στον Ερντογάν να του δώσετε όλα όσα θέλει!

Καλεί τις αμερικανικές αρχές να μην προχωρήσουν την έκδοσή του

Γκιουλέν στις ΗΠΑ: Μην κάνετε τη χάρη στον Ερντογάν να του δώσετε όλα όσα θέλει!

​Ο άνθρωπος, που κατά τον Ταγίπ Ερντογάν είναι υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, κάλεσε τις αμερικανικές αρχές να «αντισταθούν» στον «πειρασμό να δώσουν στον πρόεδρο της Τουρκίας όλα όσα θέλει», δηλαδή την έκδοσή του στην πατρίδα του.

Ο ιερωμένος, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της εφημερίδας The New York Times, διαψεύδει για άλλη μια φορά τις κατηγορίες της Άγκυρας σε βάρος του, καταδικάζει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κι επαναλαμβάνει ότι αντιτίθεται στη βία.

Εκφράζει εξάλλου την ανησυχία του για τη στρατηγική του Τούρκου προέδρου ο οποίος «υποβάλλει τις ΗΠΑ σε έναν εκβιασμό, απειλώντας να μειώσει την υποστήριξή του στον συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

«Ο στόχος του: να επιτύχει την έκδοσή μου, παρά την έλλειψη αξιόπιστων αποδείξεων και χωρίς καμιά προοπτική μιας δίκαιης δίκης», προσθέτει ο 75χρονος ιμάμης.

«Ο πειρασμός να δοθούν στον κ. Ερντογάν όλα όσα θέλει είναι κατανοητός», προσθέτει, «αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν» σε αυτόν.

Ο Γκιουλέν καταγγέλλει «την εξέλιξη της κυβέρνησης Ερντογάν σε μια δικτατορία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top