ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Βρετανία: Νέα "Θάτσερ" η Μέι-Αποσύρθηκε από τη διαδοχή η Λίντσομ

Τι μεταδίδει το BBC

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη Βρετανία: Νέα "Θάτσερ" η Μέι-Αποσύρθηκε από τη διαδοχή η Λίντσομ
Οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία μετά το Brexit, διαδέχονται η μια την άλλη. Η Τερέσα Μέι φαίνεται πως εξολοθρεύει τους αντιπάλους της, αφού μετά τον Μπόρις Τζόνσον, από την κούρσα της διαδοχής της πρωθυπουργίας αποσύρθηκε και η Αντρέ Λίντσομ.

Σημειώνεται, ότι η Λίντσομ, νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει ότι δέχεται επίθεση και βρίσκεται κάτω από τεράστια πίεση, ύστερα από τα όσα είχε υπονοήσει κατά της Τερέζα Μέι για το γεγονός ότι δεν είναι μητέρα.


Όπως μεταδίδει ο
Guardian, τρια είναι τα πιθανά σενάρια μετά την απόσυρση της Λίντσομ:


1. Η Τερέζα Μέι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και μέσα στην ημέρα!

2. Η Μέι μπορεί να ανακηρυχθεί αρχηγός του κόμματος των Τόρις, αλλά με τον Ντέιβιντ Κάμερον να παραμένει πρωθυπουργός ίσως για μερικές εβδομάδες ακόμα.

3. Το κόμμα των Τόρις να αποφασίσει να τοποθετήσει άλλον υποψήφιο απέναντι στη Μέι. Αν συμβεί αυτό, σίγουρα θα είναι ο Μάικλ Γκόουβ, που ήρθε τρίτος.


Guardian: "Η Μέι νέα πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της εβδομάδας"

Ο βρετανικός Guardian σε μια πρώτη ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η Βρετανία θα έχει νέα πρωθυπουργό ως την Παρασκευή:

«Η Βρετανία όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει νέα πρωθυπουργό, την Τερέζα Μέι.


Τοαξιοσημείωτο στη δήλωση της Λίντσομ δεν ήταν μόνο ότι παραιτείται αλλά ότι ως υποψήφια είχε τόσο μικρή στήριξη από τους Τόρις που δεν θα ήταν σε θέση να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.
Ο Ιαν Ντάνκαν, υποστηρικτή της Λίντσομ και πρώην ηγέτης των Συντηρητικών εμφανίζεται να συμφων��ί, λέγοντας ότι θέλει να δει τη Μέι πρωθυπουργό όσο το δυνατό νωρίτερα γίνεται.

Μετά από όλα αυτά είναι δύσκολο η αρμόδια επιτροπή να θελήσει να επαναλάβει το διαγωνισμό. Η Λίντσομ είχε την υποστήριξη 84 βουλευτών των Τόρις, δηλαδή του 25%, ενώ ο Μάικλ Γκόουβ, που ήταν στην τρίτη θέση, μόλις 46 βουλευτών, δηλαδή του 14%.

Στη δήλωσή της η Λίντσομ δεν έκανε καμία αναφορά για την πίεση που δέχτηκε, η οποία ήταν μέρος των συνεπειών των λαθών που ένας υποψήφιος είναι αδύνατο να αποφύγει. Αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας. Είναι σαφές ότι αυτό που είπε σχετικά με τη σημασία της υποστήριξης των μελών της ΚΟ, καθώς και ότι μια εκστρατεία εννιά εβδομάδων είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα, αποτελούν στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήθελε να συνεχίσει».

φθκετθκετθκ.jpg

Η δημόσια δήλωση της Λίντσομ

«Μετά την έξοδο από την ΕΕ ένα λαμπρό μέλλον περιμένει», είπε στην αρχή της δήλωσής της η Αντρεα Λίντσομ, τονίζοντας ότι μία καμπάνια που θα διαρκέσει 9 εβδομάδες είναι κάτι που δεν έχει ανάγκη η Βρετανία. «Η Βρετανία χρειάζεται βεβαιότητα, μία ενωμένη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργηθεί γρήγορα», τόνισε ενώ στη συνέχεια σημείωσε την ανάγκη να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

«Χρειαζόμαστε έναν πρωθυπουργό όσο το δυνατό συντομότερα», είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι η συνυποψήφιά της Τερέζα Μέι έχει συγκεντρώσει το 60 % της υποστήριξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ενώ η ίδια λιγότερο από το 25% . «Αυτό δεν είναι αρκετό για να τρέξει μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση», είπε σημειώνοντας ότι το συμφέρον της χώρας θα εξυπηρετηθεί καλύτερα από μία ισχυρή πρωθυπουργό. Τελειώνοντας, ανακοίνωσε την πλήρη υποστήριξη της στην Τερέζα Μέι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top