Το STAR στο Euro! Πρεμιέρα στη σκιά της τρομοκρατίας και του απεργιακού χάους στη Γαλλία

Στη Μασσαλία ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές τους Άγγλους

Το STAR στο Euro! Πρεμιέρα στη σκιά της τρομοκρατίας και του απεργιακού χάους στη Γαλλία

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω του φόβου για τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και με απεργιακές κινητοποιήσεις σε εξέλιξη το Παρίσι αλλά και η υπόλοιπη Γαλλία υποδέχονται σήμερα τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης, το Euro 2016.

Ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε τα ξημερώματα στα χρώματα της Εθνικής Γαλλίας που σε λίγη ώρα ανοίγει την αυλαία του Euro 2016 αντιμετωπίζοντας την Ρουμανία.

Οι α��ειλές των τζιχαντιστών και οι απεργίες απειλούν να ταράξουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι ωστόσο, όπως και οι ξένοι που έχουν έρθει για το Euro 2016 δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.
Xιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε όμως χθες στη ζώνη φιλάθλων που έχει δημιουργηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα για να χορέψει και να περάσει καλά με τις μουσικές του Ντέιβιντ Γκέτα, διάσημου dj σε όλη την Ευρώπη και με τη Σουηδέζα τραγουδίστρια Ζάρα Λάρσον. Οι διοργανωτές προσέφεραν όντως ένα φαντασμαγορικό θέαμα με εντυπωσιακά πολύχρωμα εφέ.

Η πρωτεύουσα είναι γεμάτη φιλάθλους αλλά και πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες.

«Κανείς δεν μπαίνει χωρίς να ελεγχθεί οπότε μπορούμε να πούμε ότι το Αρχηγείο πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το μεγάλο αυτό γεγονός να διεξαχθεί υπό τις καλύτερες συνθήκες».

Τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημάρχου ότι άρχισε η αποκομιδή τους μετά την απεργία των τελευταίων ημερών.
Στη Μασσαλία ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές για μια ακόμη διοργάνωση… τους Άγγλους.

Αφού τα ήπιαν σε παμπ της πόλης βγήκαν έξω πήραν καρέκλες κι ότι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους και τα εκτόξευαν εναντίων νεαρών Γάλλων μαρσεγιέζων. Οι Άγγλοι ρίχνουν την ευθύνη στους ντόπιους. Η γαλλική αστυνομία περιγράφει όμως αλλιώς τα γεγονότα.

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ακόμη κι ο Μάρτιν Σουλτς μπήκε σε ρυθμούς Euro παίζοντας μπάλα στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου.
Δείτε το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι, λίγο πριν τη μεγάλη φιέστα και τον αγώνα Γαλλία- Ρουμανία...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top