To CNN «πιλοτάρει» το μοιραίο Airbus και «προσγειώνεται» στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης

Παρουσιάζει τρεις εκδοχές

To CNN «πιλοτάρει» το μοιραίο Airbus και «προσγειώνεται» στο σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης

​Tρία σενάρια για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της EgyptAir, παρουσίασε το CNN, εξηγώντας γιατί αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης είναι το επικρατέστερο.

«Ξέρουμε ότι το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το Παρίσι για μία πτήση τεσσάρων ωρών με προορισμό την Αίγυπτο. Και το λιγότερο για 2,5 ώρες όλα έδειχναν να κυλούν φυσιολογικά. Μετά όμως οι ερευνητές λένε πώς υπήρξε βίαιη περιδίνηση ή κάποιο τραγικό συμβάν και το αεροσκάφος εξαφανίστηκε λίγο μετά με το που μπήκε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Τι λοιπόν θα μπορούσε να κάνει ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος σαν και αυτό να εξαφανιστεί από τον ορίζοντα έτσι απλά; Υπάρχουν κάποια σενάρια τα οποία εξετάσαμε. Το πρώτο είναι οι καιρικές συνθήκες. Μπορούν να ρίξουν ένα αεροσκάφος; Φυσικά, έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Είναι πιθανό σε αυτή την περίπτωση; Όχι , διότι ο καιρός ήταν αίθριος στην περιοχή εκείνη την ώρα. Οπότε, το αφήνουμε στην άκρη.

Το σενάριο της βλάβης . Έχουν υπάρξει περιπτώσεις φτερών που έχουν ραγίσει, ουρών που έχουν σπάσει ή μηχανών που έχουν σβήσει. Αλλά αυτό το αεροσκάφος είχε μόλις συντηρηθεί. Σε αυτό το σημείο δεν υπήρξαν ενδείξεις προβλήματος, ούτε αναφορές στο πρώτο στάδιο της πτήσης ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Θα μπορούσε να συμβεί; Ναι, αλλά χωρίς σήμα κινδύνου δεν φαίνεται πολύ πιθανό.

Γι ΄αυτό εξετάζουμε κυρίως το σενάριο του δόλου ότι κάποιος στο έδαφος έκανε κάτι στ�� αεροσκάφος ή ότι κάποιος που επέβαινε μπορεί να εμπλέκεται . Να σας θυμίσω ότι το αεροπλάνο δεν ήταν γεμάτο αλλά υπήρχαν δύο άτομα στο πιλοτήριο και άλλα πέντε άτομα ως αεροσυνοδοί. Επίσης, τρεις πράκτορες ασφαλείας, με κόκκινο και βεβαίως και οι επιβάτες. Επέβαιναν πολλοί εκ των οποίων ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κάνει κάτι ακόμη και ακούσια, αν πήρε ένα πακέτο για παράδειγμα. Για αυτό εξετάζεται κυρίως το ενδεχόμενο του δόλου» ανέφερε ο παρουσιαστής του CNN.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top