Τέλος το μυστήριο! ΑΥΤΟΣ σχεδίασε το Bitcoin - Γιατί κρυβόταν εδώ και χρόνια

Αυστραλός επιχειρηματίας πίσω από το εικονικό, ψηφιακό, νόμισμα

Τέλος το μυστήριο! ΑΥΤΟΣ σχεδίασε το Bitcoin - Γιατί κρυβόταν εδώ και χρόνια

​Αυλαία έπεσε σήμερα σε ένα από τα μακροχρόνια μυστήρια: ένας 45χρονος Αυστραλός επιχειρηματίας παραδέχθηκε ότι είναι ο «εγκέφαλος» του Bitcoin, του εικονικού, ψηφιακού, νομίσματος που δεν παράγεται, ούτε ελέγχεται, από καμία χώρα.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε τρία μέσα ενημέρωσης -το BBC, τον Economist και το GQ- ο Κρεγκ Ράιτ παραδέχθηκε ότι είναι ο δημιουργός του εικονικού νομίσματος, που έκανε την εμφάνισή του το 2009.

Μάλιστα, για να υποστηρίξει πως είναι ο πατέρας του Bitcoin, παρέδωσε μηνύματα από τις πρώτες ημέρες δημιουργίας του, τα οποία ήταν κρυπτογραφημένα. «Εγώ ήμουν ο δημιουργός, αλλά με βοήθησαν και άλλοι άνθρωποι να το υλοποιήσω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι θα παραχωρήσει κι άλλες πληροφορίες για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

bitcoin-craig-wright-640-v2-640x0.jpg

Όσο για το λόγο που τον έκανε να αποκαλυφθεί μετά από τόσα χρόνια;
Όπως ανέφερε, ελπίζει με τον τρόπο αυτό να βάλει τέλος σε μια σπέκουλα που απασχολούσε δημοσιογράφους και ερευνητές επί μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να «φωτογραφίζονται» διαφορετικά πρόσωπα.

«Δεν θα ήθελα να έχει συμβεί αυτό. Θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι. Να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει. Δεν θέλω χρήματα. Δεν θέλω δόξα. Δεν θέλω λατρεία. Θέλω να με αφήσετε μόνο μου», κατέληξε ο κ. Ράιτ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top