ΤΡΟΜΟ προκαλεί ο Ντίνκο! Είναι ο «κυνηγός μεταναστών» και περιπολεί με… ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ!

ΔΕΙΤΕ φωτό και βίντεο

Σε μια μικρή πόλη κοντά στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, ένας ντόπιος με το όνομα Ντίνκο έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του με το θέμα των προσφύγων, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις!

Ο λόγος για τον 29χρονο Ντίνκο Βάλεφ, που έχει κατορθώσει να αποκτήσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα για να περιπολούν γύρω από την πόλη Yambol, με στόχο να αποτρέπει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του.

kynigosprosfigon.jpg
Μάλιστα όπως ο ίδιος λέει, η αντίδραση από τους κατοίκους δεν ήταν τόσο θετική και τώρα προσπαθεί να στρατολογήσει περισσότερους ανθρώπους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το όλο... πρότζεκτ του, πληρώνοντάς τον μάλιστα για κάθε πρόσφυγα που πιάνει!

Ο Ντίνκο θεωρεί ότι κάθε παράτυπος μετανάστης είναι τζιχαντιστής και απορρίπτει τις κατηγορίες ότι τρομοκρατεί τους «αιχμαλώτους» του.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι την προσπάθειά του για αναζήτηση παράτυπων μεταναστών συνδράμουν άνθρωποι με ποδήλατα και σκυλιά.

«Όσοι συλλαμβάνονται οδηγούνται στην αστυνομία», λέει ο Ντίνκο, ωστόσο αυτό το παράνομο κυνήγι έχει προκαλέσει την αντίδραση της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει ζητήσει από τη βουλγαρική κυβέρνηση να σταματήσει τις συλλήψεις μεταναστών που κάνει ο Ντίνκο.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής μιλώντας στην Daily Mail είπε: «Ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει βλάψει αυτούς τους ανθρώπους. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά που εγκαταλείπουν τη Συρία. Σε ένα περιστατικό, μάλιστα, τους ανάγκασε να ξαπλώσουν μπρούμυτα για μισή ώρα και τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει» και συμπλήρωσε: «Ο Βάλεφ έχει επανειλημμένα κάνει προσβλητικά σχόλια για τους πρόσφυγες και είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το σώμα εθελοντών για να συλλαμβάνει ακόμα περισσότερους μετανάστες που αιτούνται άσυλο. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Βάλεφ ζητεί από το κράτος να χρηματοδοτήσει την “επιχείρησή” του και να τον πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει. Έτσι, όμως, όχι μόνο διασπείρει τον φόβο για τους πρόσφυγες στη βουλγαρική κοινωνία, καλώντας τους συμπατριώτες του να τους συμπεριφέρονται με απέχθεια και εχθρότητα, αλλά επίσης ζητάει και υποστήριξη για αυτές του τις ενέργειες».

Το τρομερό είναι ότι αντί αυτές οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής του Ελσίνκι να λάβουν την υποστήριξη των Αρχών, πυροδότησαν τεράστιες αντιδράσεις, και μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που μαζεύουν χιλιάδες υπογραφές για να υποστηριχθεί ο Βάλεφ!

kynigosprosfigon2.jpg
Μόνο κατά τις πρώτες ώρες που εκδηλώθηκε αυτή η κίνηση, συγκεντρώθηκαν 2.000 υπογραφές. «Το κράτος μας δεν νοιάζεται για τους Βούλγαρους. Είναι καιρός όλοι οι Βούλγαροι να είναι ενωμένοι. Είμαι περήφανος για ό,τι κάνει ο Ντίνκο», έγραψε κάποιος. Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο Ντίνκο είναι ήρωας. Χρειαζόμαστε κι άλλους σαν τον Ντίνκο!».

kynigosprosfigon3.jpg
Μάλιστα, δημιουργήθηκε και σελίδα στο Facebook για να υποστηρίξει τον Βάλεφ. «Ας προστατεύσουμε τον Ντίνκο από τη βουλγαροφοβική Επιτροπή του Ελσίνκι. Πρέπει να διώκεται ένας άνθρωπος σαν τον Ντίνκο Βάλεφ, που μας προστατεύει από τους πρόσφυγες και βοηθά στους συνοριακούς ελέγχους;».

kynigosprosfigon5.jpg
Μιλώντας στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση, ο Βάλεφ είπε ότι άρχισε τις περιπολίες αφότου έπεσε ο ίδιος θύμα επίθεσης μεταναστών, που πήγαν να του κλέψουν τη μοτοσικλέτα, και δήλωσε ότι είναι πλέον αποφασισμένος να συνεχίσει να τους κυνηγά και να τους εκδιώκει από τη χώρα.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη λάβει μέτρα εναντίον του «κυνηγού μεταναστών», όπως αποκαλείται πια, αν και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ζήτησε από τους ντόπιους να αναφέρουν εάν έχουν πληροφορίες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top